داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاههای مختلف کشور را دارند، باید ابتدا از پس کتبی یعنی کنکور دکتری بر بیایند و انتخاب رشته کنند و سپس در مصاحبه دکتری دانشگاه مورد نظر شرکت نمایند. این یعنی نیمی از مسیر پذیرش دانشگاه در مقطع دکتری بستگی به کنکور دکتری و نیم دیگر بستگی به مصاحبه دکتری دارد. اما جزئیات نحوه محاسبه امتیازبندی مصاحبه دکتری چگونه است؟ چه مواردی در پذیرش داوطلبان در مصاحبه دکتری موثر هستند؟ امتیازات آموزشی و امتیازات پژوهشی شامل چه مواردی میشوند؟ در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا به صورت کامل متوجه جزئیات نحوه محاسبه امتیازبندی دکتری شوید.
فهرست مقاله
پذیرش داوطلبان در دورههای آموزشی پژوهشی و پژوهش محور
تفاوت داوطلبان دورههای آموزشی پژوهشی و پژوهش محور
نحوه محاسبه امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی پارت اول (حداکثر ۴۰ امتیاز)
نحوه محاسبه امتیاز آموزشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی (حداکثر ۳۰ امتیاز)
نحوه محاسبه امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی پارت دوم (حداکثر ۳۰ امتیاز)
همترازی آزمونهای ملی و بین المللی زبان انگلیسی
نتیجهگیری
پذیرش داوطلبان در دورههای آموزشی پژوهشی و پژوهش محور
به طور کلی داوطلبان برای پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه در دو دوره آموزشی-پژوهشی و پژوهشمحور تلاش خواهند کرد. در حقیقت دوره دکتری به دو شیوه مختلف آموزشی – پژوهشی و پژوهش محور برگزار میشود. دوره آموزشی پژوهشی شامل واحدهای درسی و پایاننامه است اما دوره پژوهش محور بر پژوهش تمرکز بیشتری دارد. داوطلبین آموزشی – پژوهشی، افرادی هستند که سمینار دادند، پایاننامه خود را ارائه دادند و در حالت کلی پکیج تحصیلی کاملتری دارند. داوطلبان پژوهش محور به طور کلی پایاننامهای ندارند. هر کدام از این دورهها شیوه پذیرش متفاوتی دارند و داوطلبان باید با توجه به این موضوع برای روز مصاحبه آماده شوند.
در حالت کلی قبولی نهایی وابسته به کنکور دکتری، مصاحبه علمی عمومی و سوابق داوطلب است. ۵۰ درصد قبولی نهایی بستگی به کنکور دکتری دارد. ۳۰ درصد بستگی به مصاحبه علمی عمومی دارد که از ۳۰ نمره محاسبه میشود و ۲۰ درصد باقیمانده مربوط به سوابق آموزشی و سوابق پژوهشی است که سوابق آموزشی از ۳۰ نمره محاسبه میشود و سوابق پژوهشی از 40 نمره محاسبه خواهد شد. بنابراین ۵۰ درصد از قبولی نهایی بستگی به کنکور یعنی آزمون کتبی و ۵۰ درصد دیگر بستگی به مصاحبه دکتری دارد.
بیشتر بخوانید: مصاحبه دکتری دانشگاه تهران شمال
نمره آزمون کتبی
نمره آزمون کتبی برای داوطلبان دوره آموزشی- پژوهشی ۵۰ درصد نمره کل را شامل میشود؛ این در حالی است که نمره آزمون کتبی برای داوطلبان دوره پژوهش محور فقط ۳۰ درصد از نمره کل را در بر میگیرد. بنابراین تفاوت این دو، ۲۰ درصد از نمره کل است که در بخش طرحواره جبران میشود.
نمره مصاحبه و سنجش علمی
در مصاحبه و سنجش علمی میان داوطلبان دوره آموزشی- پژوهشی و متقاضیان دوره پژوهش محور تفاوتی وجود ندارد زیرا برای تمامی داوطلبان مصاحبه دکتری ۳۰ درصد نمره کل مربوط به مصاحبه و سنجش علمی میشود. بنابراین شرکت در جلسه مصاحبه دکتری و پاسخگویی به سوالات مصاحبه کنندگان برای تمامی داوطلبان دارای ۳۰ درصد از نمره کل خواهد بود.
سوابق پژوهشی، پژوهشی و فناوری
متقاضیان دوره آموزشی-پژوهشی ۲۰ درصد نمره کل را در سوابق پژوهشی یا پژوهشی و فناوری کسب میکنند و داوطلبان پژوهش محور نیز از این بخش ۲۰ درصد از نمره کل را کسب خواهند کرد.
تهیه طرحواره
شما داوطلبان گرامی تا کنون متوجه شدید که داوطلبان دوره آموزشی – پژوهشی ۱۰۰ نمره را در مجموع از نمره آزمون کتبی، مصاحبه و سنجش علمی، سوابق پژوهشی یا پژوهشی و فناوری کسب میکنند اما تا به حال ۲۰ درصد از نمره کل داوطلبان دورههای پژوهش محور باقیمانده است که آن ۲۰ درصد مربوط به تهیه طرحواره میشود. طرحواره همان پروپوزالی است که داوطلب در مقطع کارشناسی ارشد ارائه کرده است اما در مقطع دکتری داوطلب باید از قبل طرحواره را تهیه کرده باشد تا به کابین مصاحبه کننده نشان دهد که آمادگی کامل و کافی برای کار کردن روی موضوعات مورد نظر را دارد.
نکته بسیار مهمی که شما داوطلبان گرامی باید به آن توجه کنید این است که در چند سال اخیر تهیه طرحواره برای داوطلبان هر دو دوره یعنی متقاضیان دورههای آموزشی – پژوهشی و متقاضیان دورههای پژوهش محور بسیار مهم است و بخش مهمی از مصاحبه دکتری را به خود اختصاص میدهد. نکته مهم این است که مطابق با امتیازبندیهایی که ذکر شد برای داوطلبان دوره آموزشی- پژوهشی اما این موضوع فقط روی کاغذ صادق است یعنی این موضوع مشاهده شده است داوطلبین دوره آموزشی پژوهشی دارای طرحواره بودند، امتیاز لازم را کسب کردند. یعنی داوطلب دوره آموزشی پژوهشی و داوطلب پژوهش محور باید طرحواره داشته باشد.
هنگامی که شما متقاضیان گرامی میخواهید مدارک لازم برای مصاحبه دکتری را در سایت مورد نظر آپلود کنید، باید بخش طرحواره یا پیشنهاد یا موضوع تز را تکمیل نمایید. بنابراین شما از همین حالا باید به فکر طرحواره خود باشید. لازم به ذکر است که مجموعه نوگام در تمامی مراحل ذکر شده همراه شما است و شما میتوانید از کارشناسان این مجموعه در زمینههای مختلف مصاحبه دکتری راهنمایی بخواهید و در دورههای بینظیر نوگام شرکت کنید.
بیشتر بخوانید: مصاحبه دانشگاه شهید باهنر کرمان
تفاوت داوطلبان دورههای آموزشی پژوهشی و پژوهش محور
همانطور که تا به حال متوجه شدید، موارد موثر مانند مصاحبه و سنجش علمی، سوابق پژوهشی، پژوهشی و فناوری برای متقاضیان این دو گروه یکسان بود اما نمره آزمون کتبی و تهیه طرحواره برای این دو گروه به صورت متفاوتی محاسبه میشود. برای داوطلبان دوره آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد نمره کل مربوط به نمره آزمون کتبی یعنی کنکور است در صورتی که نمره آزمون کتبی برای داوطلبان پژوهش محور فقط ۳۰ درصد از نمره کل میباشد. تفاوت دیگر در بین این دو گروه، تهیه طرحواره است. داوطلبان آموزشی پژوهشی ملزم به تهیه طرحواره نیستند در صورتی که داوطلبان دوره پژوهش محور باید طرحواره تهیه کنند زیرا ۲۰ درصد نمره کل را همین تهیه طرحواره به خود اختصاص داده است.
نحوه محاسبه امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی پارت اول (حداکثر ۴۰ امتیاز)
مرکز آموزشی نوگام به عنوان کاملترین مرکز آموزشی ارائه دهنده خدمات دکتری، جدیدترین، جامعترین و آخرین آپدیت جزئیات نحوه محاسبه امتیازبندی کنکور مصاحبه در قبولی نهایی مقطع دکتری را آماده کرده است. این قسمت یعنی امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی دارای حداکثر ۴۰ امتیاز است. اما تقسیمبندی این امتیازات چگونه میباشد؟ در ادامه نوع فعالیت، امتیازهای مربوط به آن و البته نحوه ارزیابی هر کدام از فعالیتها را تشریح خواهیم کرد.
رزومه علمی
فعالیتهایی که برای این قسمت در نظر گرفته شده است شامل مقالات علمی پژوهشی داخلی و خارجی مرتبط با رشته تحصیلی، اختراع مورد تأیید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و برگزیده شدن در جشنوارههای علمی معتبر است. این فعالیتها در کنار یکدیگر میتواند حداکثر ۲۲ امتیاز را برای داوطلب در پی داشته باشد. این یعنی حتی اگر شما داوطلبان گرامی دارای مقالات علمی پژوهشی بسیاری باشید یا در جشنوارههای علمی معتبر برگزیده شده باشید و یا حتی اختراعاتی را ثبت کرده باشید، نمیتوانید ۴۰ امتیاز دریافت نمایید بلکه حداکثر امتیاز برای این نوع فعالیتها ۲۲ امتیاز است. اما هر کدام از این فعالیتها چند امتیاز را در پی خواهند داشت؟
برای هر مقاله تا ۷ امتیاز مطابق با آیین نامه ارتقا در نظر گرفته شده است؛ یعنی اگر مقاله معتبر منتشر شده شما کیفیت لازم را داشته باشد میتوانید ۷ امتیاز از این فعالیت کسب نمایید. اگر گواهی ثبت اختراع داوطلب بینالمللی باشد حداکثر ۷ امتیاز را دریافت میکند و اگر گواهی ثبت اختراع او داخلی باشد میتواند حداکثر ۵ امتیاز کسب نماید. برگزیدگی در هر کدام از جشنوارههای معتبری مانند فارابی، خوارزمی، رازی، جشنوارههای معتبر خارجی دارای حداکثر ۷ امتیاز است و سایر جشنوارههای معتبر داخلی نیز دارای حداکثر ۳ امتیاز میباشد.
همانطور که متوجه شدید، نوشتن مقالات معتبر و با کیفیت میتواند کمک زیادی در امتیاز این بخش به شما کند. اگر به سمت نوشتن مقالات پیش بروید، میتوانید از هر مقاله حداکثر ۷ امتیاز را دریافت نمایید. این در صورتی است که گواهی ثبت اختراع بینالمللی ۷ امتیاز دارد و بسیاری از داوطلبان هیچ اختراعی ندارند. بنابراین فرصت را از دست ندهید و برای نوشتن مقالاتی معتبر اقدام نمایید.
مرکز آموزشی نوگام در این زمینه به شما کمک شایانی میکند و اصول نوشتن مقالات با کیفیت را به شما آموزش میدهد. بنابراین شما دوستان گرامی میتوانید در کارگاه آموزش مقاله نویسی نوگام شرکت کنید. به خاطر بسپارید که امتیاز داشتن مقاله معتبر و با کیفیت حداقل برابر با این است که شما یک ثبت اختراع داشته باشید یا برگزیده جشنواره بینالمللی باشید.
مقالات علمی ترویجی
یکی از فعالیتهایی که برای آن امتیاز خوبی در نظر گرفته شده است، سوالات علمی ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی میباشد. برای این مقالات حداکثر ۶ امتیاز در نظر گرفته شده است. هر مقاله در این قسمت دارای ۲ امتیاز مطابق با آیین نامه ارتقا است. جالب است بدانید که حداکثر مقالاتی که میتوانید در این قسمت ارائه دهید و از آن امتیاز کسب کنید، سه مقاله میباشد. یعنی اگر شما تعداد مقالات بیشتری نیز داشته باشید، حداکثر ۶ امتیاز از این قسمت بخش کسب خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: دروس کنکور ارشد مدیریت کارآفرینی
مقالات منتشر شده در کنفرانسهای معتبر
تفاوتی نمیکند که مقالات منتشر شده در کنفرانسهای معتبر داخلی یا خارجی باشد زیرا در هر صورت کابین مصاحبه کننده حداکثر ۴ امتیاز به این قسمت اختصاص میدهد. اما نحوه ارزیابی این مقالات به چه صورت است؟ اگر کنفرانس مورد نظر بین المللی و یا ملی باشد، برای هر کدام تا ۲ امتیاز به داوطلب ارائه میشود. اگر کنفرانس مورد نظر منطقهای باشد در هر مورد تا ۱ امتیاز به داوطلب تعلق میگیرد. اما اگر کنفرانس معتبر مورد نظر شما استانی و دانشجویی باشد در هر مورد تا 0.5 امتیاز به داوطلب داده میشود. البته این امتیازدهی مطابق با نظر اعضای کمیته مصاحبه کننده است و به همین دلیل میتوان روی این موضوع تمرکز کرد و زمان باقیمانده تا روز مصاحبه دکتری روی آن کار کرد.
تألیف یا ترجمه کتاب
یکی دیگر از موارد امتیاز آور در بخش سوابق پژوهشی، مربوط به تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی داوطلب است که بسیاری از داوطلبان علاقمند به این موضوع هستند. برای این قسمت حداکثر ۴ امتیاز در نظر گرفته شده است که نحوه ارزیابی آن به نظر اعضای کمیته مصاحبه کننده بستگی دارد. بنابراین در این قسمت کابین مصاحبه کننده تصمیم میگیرند که چه امتیازی را متناسب به کتاب شما از نظر نوع نگارش، انتشاراتی که کتاب شما را منتشر کرده است و… در نظر بگیرند.
پایاننامه
کیفیت پایاننامه کارشناسی ارشد داوطلب ۴ امتیاز را به خود اختصاص میدهد. به این صورت که اگر پایاننامه شما عالی باشد، میتوانید ۴ امتیاز را در کسب نمایید و اگر بسیار خوب باشد میتوانید حداکثر تا ۲ امتیاز را مطابق با نظر اعضای کمیته مصاحبه کننده دریافت کنید.
تمامی امتیازهای پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی که ذکر شد، در مجموع ۴۰ امتیاز دارد. نکته مهمی که باید بدانید این است که دیده شده است برخی از دانشگاهها نحوه محاسبه امتیاز پژوهشی را به این صورت رعایت نکردهاند یعنی امتیاز بیشتر و یا کمتری را برای برخی از فعالیتها در نظر گرفتهاند. اما چرا؟ زیرا معمولاً برخی از دانشگاهها بخشی را در نظر میگیرند که امتیاز را بالاتر یا پایینتر بدهند.
به عنوان مثال ممکن است که کابین مصاحبه یک دانشگاه با داوطلب ارتباط موثر و خوبی برقرار نماید و به جای ۲۲ امتیاز در قسمت مقالات علمی و گواهی ثبت اختراع و… برای او ۲۵ امتیاز در نظر بگیرند. و یا به عنوان مثال به جای 0.5 امتیاز در بخش مقالات چاپ شده کنفرانسهای معتبر استانی و دانشجویی 1.5 امتیاز را در نظر بگیرند. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که گاهی داوطلبان از پایان نامه دوران کارشناسی ارشد خود مقاله استخراج میکنند. در این صورت امتیاز نفر اول صرف نظر از ترتیب اسامی به داوطلب تعلق میگیرد.
نحوه محاسبه امتیاز آموزشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی (حداکثر ۳۰ امتیاز)
همانطور که تا به حال متوجه شدید، مرکز آموزشی نوگام، جدیدترین و جامعترین آپدیت جزئیات نحوه محاسبه امتیازبندی کنکور را برای شما آماده کرده است. این قسمت مربوط به محاسبه امتیاز آموزشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی است که حداکثر ۳۰ امتیاز برای آن در نظر گرفته شده است اما تقسیم بندی این امتیازات چگونه است؟ در این قسمت به بررسی نوع فعالیت امتیازهای مربوط به آن و نحوه ارزیابی هر کدام از آن فعالیتها میپردازیم.
معدل و کیفیت دانشگاه دوره کارشناسی
یکی از معیارهایی که در بخش آموزشی امتیاز آور است و حداکثر ۶ امتیاز را دارد، معدل دوره کارشناسی و کیفیت دانشگاه محل تحصیل است. این یعنی معدل شما و دانشگاهی که در دوره کارشناسی در آن تحصیل کردهاید حائز اهمیت خواهد بود و بسیاری از اساتید بر این موضوع تاکید دارند. برای معدل کارشناسی حداکثر ۳ امتیاز در نظر گرفته شده است و برای کیفیت دانشگاه محل تحصیل در دوره کارشناسی نیز 3 امتیاز در نظر گرفته شده است. اما این امتیاز چگونه تقسیمبندی میشود؟
اگر معدل کارشناسی شما داوطلبان عزیز ۱۷ تا ۲۰ باشد، شما ۲ تا ۳ امتیاز دریافت خواهید کرد. برای معدل ۱۵ تا ۱۶.۹۹ از ۱ تا ۲ امتیاز در نظر گرفته شده است و معدل افراد ۱۴ تا ۱۴.۹۹ از ۰ تا ۱ امتیاز خواهد داشت. در مورد کیفیت دانشگاه محل تحصیل باید بدانید که این حداکثر سه امتیاز مطابق با نظر اعضای کمیته مصاحبه کننده و مطابق با دستورالعمل خاصی است که بر طبق این دستورالعمل به افرادی که در دانشگاههای دولتی تحصیل کردهاند، از ۱.۵ تا ۳ امتیاز تعلق میگیرد و به فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی در سایر دانشگاهها مانند دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و… از ۰ تا ۲ امتیاز تعلق خواهد گرفت.
معدل و کیفیت دانشگاه دوره کارشناسی ارشد
معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته نیز دارای امتیاز آموزشی میباشد و شما میتوانید حداکثر ۵ امتیاز را از این بخش دریافت نمایید. افرادی که دارای معدل کارشناسی ارشد ناپیوسته بین ۱۷ تا ۲۰ دارند میتوانند از ۱ تا ۲ امتیاز دریافت نمایند و افرادی که دارای معدل ۱۵ تا ۱۶.۹۹ هستند ۰ تا ۱ امتیاز دریافت خواهند کرد.
بنابراین برای معدل دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۲ امتیاز در نظر گرفته میشود و برای کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ امتیاز در نظر گرفته خواهد شد. این یعنی اگر یک داوطلب معدل بین ۱۷ تا ۲۰ داشته باشد و در یکی از دانشگاههای برتر مانند دانشگاه تهران تحصیل کند، میتواند ۵ امتیاز از این قسمت دریافت نماید.
طول مدت تحصیل دوره کارشناسی
طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی دارای امتیاز است و حداکثر ۳ امتیاز را به خود اختصاص میدهد. اگر دوره کارشناسی شما پیوسته باشد یعنی دارای ۸ نیمسال و یا کمتر باشد، شما ۳ امتیاز دریافت خواهید کرد اما دوران کارشناسی پیوسته شما بیشتر از ۸ نیمسال باشد، امتیازی کسب نخواهید کرد. در مورد دوره کارشناسی ناپیوسته باید بدانید که کارشناسی ناپیوسته ۴ نیمسال و کمتر از آن، دارای ۳ امتیاز خواهد بود و مدت تحصیل دوره کارشناسی ناپیوسته بیشتر از ۶ نیمسال، شامل امتیاز نخواهد شد.
طول مدت تحصیل دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته
طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته اهمیت دارد و برای آن حداکثر ۳ امتیاز در نظر گرفته شده است. اگر طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ۴ نیمسال و کمتر باشد، داوطلب ۳ امتیاز دریافت خواهد کرد. اگر مدت تحصیل در این دوره ۵ نیمسال باشد، به داوطلب ۲.۵ امتیاز تعلق خواهد گرفت اما طول مدت تحصیل بیش از ۶ نیم سال دارای امتیاز نخواهد بود.
برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی
این قسمت یعنی برگزیدگی داوطلب در المپیادهای علمی دانشجویی حداکثر ۵ امتیاز خواهد داشت. اما امتیاز دهی به این بخش چگونه است؟ افرادی که در این المپیادها رتبه ۱ تا ۳ را کسب کرده باشند، ۵ امتیاز را دریافت میکنند. برای افرادی که رتبه ۴ تا ۶ را کسب کرده باشند، ۴ امتیاز در نظر گرفته شده است. افرادی که رتبه ۷ تا ۹ را دریافت کرده باشند، ۳ امتیاز کسب میکنند. به افرادی که رتبه ۱۰ تا ۱۲ را کسب کرده باشند ۲ امتیاز تعلق میگیرد و در نهایت به افرادی که رتبه ۱۳ تا ۱۵ را دریافت کرده باشند، ۱ امتیاز منظور میشود.
بیشتر بخوانید: مصاحبه دکتری فردوسی مشهد
مدرک زبان معتبر
مدرک زبان معتبر زبان شرکت در مصاحبه دکتری اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا دارای حداکثر ۸ امتیاز است. مدرک زبان مانند MSRT، IELTS و… میتواند کمک زیادی به شما کند تا ۸ امتیاز لازم برای این قسمت را دریافت نمایید در ادامه حتماً به توضیح این مرود خواهیم پرداخت.
لازم به ذکر است که در برخی از موارد و برخی از دانشگاهها این امتیازها ممکن است کمی بیشتر یا کمتر شود یعنی ممکن است کابین مصاحبه کننده هنگام مصاحبه دکتری تصمیم بگیرد به داوطلبی که معدل بالایی داشته باشد اما محل تحصیل او یکی از دانشگاههای برتر کشور نباشد، امتیاز بیشتری دهد. در حالت کلی میتوان گفت که دست کابین مصاحبه کننده در امتیازدهی برخی موارد باز است که در این شرایط امتیاز بیشتری به متقاضی دهد و یا برعکس ممکن است داوطلب از دانشگاهی عالی فارغالتحصیل شده باشید اما معدل چندان بالایی نداشته باشد. در این حالت نیز مصاحبه کنندگان میتوانند امتیاز دلخواه خود را به او بدهند. بنابراین امتیاز کلی هر قسمت مشخص شده است اما در امتیازدهی جزئیات هر قسمت دست کمیته مصاحبه کننده کمی باز است.
موضوع مهم این است که شما دغدغه امتیازهای این چنینی را نداشته باشید و در فرصت باقیمانده به دنبال بخشهایی مانند مدرک زبان معتبر بروید که برای شما امتیاز آور باشد. مدرک زبان معتبر برای شما حداکثر ۸ امتیاز خواهد داشت و شما میتوانید تا روز مصاحبه این مدرک را دریافت نمایید در صورتی که نمیتوانید گذشته خود یعنی معدل، طول مدت تحصیل و یا کیفیت دانشگاه خود را تغییر دهید. به همین منظور مرکز آموزشی نوگام دورههای زبان مختلفی را برای شما دوستان گرامی برگزار میکند.
نحوه محاسبه امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی پارت دوم (حداکثر ۳۰ امتیاز)
محاسبه امتیاز پژوهشی در مرحله دوم ارزیابی تخصصی پارت دوم شامل شاخصهای ارزیابی و امتیازاتی است که شما میتوانید از آنها کسب کنید. جمع کل این امتیازها ۳۰ امتیاز میباشد. این قسمت به میزان و توانایی شما داوطلبان گرامی در مجاب کردن اساتید حاضر در جلسه مصاحبه بستگی دارد. شما باید در این قسمت مهارتهای خود را به کابین مصاحبه کننده نشان دهید. همانطور که میدانید مجموعه نوگام پکیج مصاحبه دکتری را به شما ارائه میدهد. شما میتوانید با تهیه پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری و پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری این ۳۰ امتیاز را از آن خود کنید. شما حتی اگر رزومه خوبی نداشته باشید هم میتوانید این ۳۰ امتیاز را دریافت نمایید.
تسلط در تجزیه و تحلیل مسائل علمی
اینکه شما داوطلبان گرامی در جلسه مصاحبه بر مسائل علمی تسلط داشته باشید و بتوانید آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و به سوالات مصاحبه کنندگان پاسخی درست دهید، اهمیت بسیاری دارد. تسلط شما در تجزیه و تحلیل مسائل علمی و پاسخگویی به سوالات اساتید حداکثر ۱۵ امتیاز دارد و این امتیاز بسیار بالایی محسوب میشود. شما با شرکت در کارگاه مصاحبه خصوصی دکتری نوگام میتوانید بر مسائل علمی مسلط شوید و ۱۵ امتیاز این قسمت را کسب کنید.
وسعت نظر، نوآوری و کارآفرینی
برای این بخش یعنی کارآفرینی، نوآوری و وسعت نظر شما، ۳ امتیاز در نظر گرفته شده است. برای کابین مصاحبه کننده بینش شما نسبت به موضوعاتی که مطرح میشود اهمیت بسیاری دارد و شما میتوانید از این قسمت نیز ۳ امتیاز دریافت نمایید.
شخصیت و نحوه تعامل در جلسه مصاحبه
نکته بسیار جالبی که در این مصاحبه وجود دارد این است که شخصیت، متانت، نحوه تعامل، قدرت ایجاد ارتباط و فن بیان شما در روز جلسه مصاحبه ۶ امتیاز را به همراه خواهد داشت. به همین منظور مجموعه نوگام کارگاه اصول و فنون مذاکره و زبان بدن را برگزار میکند. داوطلب در این کارگاه میآموزد که چگونه در جلسه حاضر شود و با اساتید حاضر در جلسه ارتباط موثری برقرار نماید تا ۶ امتیاز را کسب کند.
نگرش و اطلاعات فناورانه مرتبط با رشته
نگرش و اطلاعات فناورانه مرتبط با رشته تحصیلی شما میتواند حداکثر ۳ امتیاز را برای شما به ارمغان بیاورد. کسب این ۳ امتیاز سخت نیست و شما میتوانید با اطلاعاتی کافی از رشته تحصیلی خود و تسلط بر آنها، از پس این بخش نیز بر بیایید.
معرفینامه علمی
ابتدا شما داوطلبان گرامی باید بدانید که حداقل دو معرفی نامه علمی برای کسب امتیاز در این قسمت لازم است. برای معرفی نامه علمی در این بخش ۳ امتیاز در نظر گرفته شده است. البته نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که الزاماً باید 1 معرفی نامه علمی، مربوط به استاد راهنمای داوطلب باشد.
به خاطر بسپارید که تمامی این قسمتها بخشهایی هستند که شما میتوانید به راحتی از آنها کسب امتیاز کنید و در مجموع ۳۰ امتیاز مربوط به این قسمت را از آن خود کنید. در کارگاه خصوصی شبیهسازی جلسه مصاحبه دکتری تمامی موضوعات این بخش یعنی امتیازات پژوهشی به شما ارائه میشود و شما میتوانید با شرکت در این کارگاه مفید و جامع، در این بخش از مصاحبه دکتری موفق شوید. شرکت در کارگاههای مختلف مصاحبه دکتری نوگام شما را به اطمینان خاطر میرساند که در این مرحله آزمون دکتری موفق خواهید شد و به راحتی در دانشگاه پذیرش میشوید.
همترازی آزمونهای ملی و بین المللی زبان انگلیسی
همانطور که پیشتر نیز در قسمت نحوه محاسبه امتیاز آموزشی شرکت کنندگان در مرحله دوم ارزیابی تخصصی ذکر شد، مدرک زبان معتبر دارای حداکثر ۸ امتیاز است. حالا میخواهیم به این موضوع بپردازیم که امتیاز چگونه تقسیمبندی میشود. آزمونهای ملی و بین المللی زبان انگلیسی که برای مصاحبه دکتری شامل چند بخش مختلف میباشد. TOLIMO، TOFEL، IELTS، MSRT و تافل کامپیوتر یا تافل IBT مدارک معتبری هستند که برای مصاحبه دکتری دارای امتیاز خواهند بود.
آزمون MSRT
اگر داوطلب بتواند در آزمون MSRT نمره ۵۰ تا ۵۹ را کسب کند، ۱ امتیاز به او تعلق میگیرد. داوطلب با کسب ۶۰ تا ۶۴ نمره امتیاز ۲ را دریافت میکند. برای نمره ۶۵ تا ۶۹ امتیاز ۳، نمره ۷۰ تا ۷۴ امتیاز ۴، نمره ۷۵ تا ۷۹ امتیاز ۵، نمره ۸۰ تا ۸۴ امتیاز ۶، نمره ۸۵ تا ۸۹ امتیاز ۷ و نمره ۹۰ تا ۱۰۰ امتیاز ۸ در نظر گرفته شده است.
آزمون IELTS
اگر داوطلب بتواند در آزمون IELTS نمره ۴.۵ کسب نماید، در مصاحبه دکتری ۱ امتیاز به او تعلق خواهد گرفت. به همین ترتیب داوطلب برای نمره ۵ امتیاز ۲، برای نمره ۵.۵ امتیاز ۳، برای نمره ۶ امتیاز ۴، برای نمره ۶.۵ امتیاز ۵، برای نمره ۷ امتیاز ۶، برای نمره ۷.۵ امتیاز ۷ و برای نمره ۸ و بالاتر امتیاز ۸ را دریافت خواهد کرد.
آزمون TOFEL IBT
داوطلبانی که مدرک آزمون TOFEL IBT را دارند، با نمره بین ۲۹ تا ۳۵، امتیاز ۱ را دریافت میکنند. در این آزمون برای نمره ۳۶ تا ۴۵ امتیاز ۲، نمره ۴۶ تا ۵۵ امتیاز ۳، نمره ۵۶ تا ۶۵ امتیاز ۴، نمره ۶۶ تا ۷۵ امتیاز ۵، نمره ۷۶ تا ۸۵ امتیاز ۶، نمره ۸۶ تا ۹۵ امتیاز ۷ و نمره ۹۶ تا ۱۲۰ امتیاز ۸ به داوطلبان ارائه خواهد شد.
آزمون TOFEL Computer
برای این آزمون نیز حداکثر امتیازاتی در نظر گرفته شده است. داوطلبانی که دارای نمره ۱۱۳ تا ۱۳۲ باشند یک امتیاز دریافت میکنند. به داوطلبانی با نمره ۱۳۳ تا ۱۵۱ امتیاز ۲، ۱۵۲نمره تا ۱۷۲ امتیاز ۳، نمره ۱۷۳ تا ۱۹۵ امتیاز ۴، نمره 196 تا ۲۱۲ امتیاز ۵، نمره ۲۱۳ تا ۲۳۱ امتیاز ۶، نمره ۲۳۲ تا ۲۴۹ امتیاز ۷ و نمره ۲۵۰ تا ۳۰۰ امتیاز ۸ در نظر گرفته میشود.
آزمون TOFFEL PAPER + TOLIMO
داوطلبینی که در این آزمون بین ۴۲۵ تا ۴۴۹ را کسب کردهاند، ۱ امتیاز در مصاحبه دکتری دریافت خواهند کرد. برای داوطلبینی با نمره ۴۵۰ تا ۴۷۴ امتیاز ۲، نمره ۴۷۵ تا ۴۹۹ امتیاز ۳، نمره ۵۰۰ تا ۵۲۴ امتیاز ۴، نمره ۵۲۵ تا ۵۴۹ امتیاز ۵، نمره ۵۵۰ تا ۵۷۴ امتیاز ۶ ، نمره ۵۷۵ تا ۵۹۹ امتیاز ۷ و نمره ۶۰۰ تا ۶۸۰ امتیاز ۸ در نظر گرفته شده است.
مرکز آموزشی نوگام، دورههای زبان را برای تمامی این آزمونها برگزار میکند اما معمولاً در فرصت باقیمانده تا مصاحبه دکتری معمولاً داوطلبان به سراغ آزمون MSRT میروند. شما داوطلبان گرامی با پایه علمی و حتی سطح زبان ضعیف میتوانید در دوره آمادگی آزمون MSRT شرکت کنید و در بدترین حالت ممکن ۱ امتیاز را کسب نمایید. بدیهی است که اگر تلاش بیشتری داشته باشید و بیشتر روی زبان انگلیسی خود تمرکز کنید، میتوانید حداقل ۳ تا ۴ امتیاز را دریافت کنید.
نتیجهگیری
شما داوطلبان گرامی شرکت در مصاحبه دکتری در این مقاله از مرکز آموزشی نوگام، متوجه نحوه محاسبه امتیازبندی مصاحبه دکتری شدید. این نکته را به خاطر بسپارید که شما در فرصت باقیمانده تا روز جلسه مصاحبه میتوانید برخی از امتیازات را دریافت نمایید. این امتیازات شامل داشتن طرحواره، داشتن مدرک زبان، داشتن مقاله و… است. فراموش نکنید که شما میتوانید با برنامهریزی درست و دقیق و شرکت در کارگاههای مختلف مصاحبه دکتری نوگام مسیر پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه مورد نظر خود را هموار کنید و در مصاحبه دکتری موفق شوید. کارشناسان مجموعه نوگام همواره پاسخگوی سوالات شما دوستان گرامی هستند و شما میتوانید با آنها مشاوره رایگان داشته باشید.
نظرات