مدیریت مالی یکی از رشتههای محبوب در مقطع دکتری است که به آموزش و تربیت متخصصانی حرفهای در حیطههای مختلف مالی میپردازد. این رشته شامل مباحثی مانند سرمایهگذاری، بانکداری، بیمه، مدیریت ریسک، مهندسی مالی و … است. هدف آن آمادهسازی دانشجویان برای تحلیل مسائل مالی در سازمانها، تحلیل فرصتهای سرمایهگذاری، تحلیل امور مالی بینالمللی و ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت کسب و کارها و … میباشد. اما برای پاسخ دادن به سوال دکتری مدیریت مالی چیست، باید به جزئیات دوره تحصیل نیز توجه کنیم. در ادامه با مرکز آموشی نوگام همراه باشید تا متوجه شوید که دکترای مدیریت مالی چیست.
فهرست مقاله
- دوره دکتری مدیریت مالی
- گرایشهای دکتری مدیریت مالی
- آینده شغلی فارغالتحصیلان دکتری مدیریت مالی
- دروس کنکور دکتری مدیریت مالی
- پیشنهاد نوگام
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
دوره دکتری مدیریت مالی
شما باید بدانید که در حالت کلی چارت درسی دکتری مدیریت مالی دارای دو بخش دروس نظری و پایاننامه است. مجموع واحدهای درسی دوره دکتری و پایان نامه حدود ۳۸ واحد میباشد. دانشجو باید از پس از گذراندن دروس دکتری مدیریت مالی، مدرک زبان خود را ارائه دهد و سپس در آزمون جامع شرکت کند تا بتواند پس از موفقیت در آزمون جامع، به رساله خود بپردازد.
واحدهای درسی دوره دکتری مدیریت مالی
دانشجو در ابتدا باید در دو ترم یا سه ترم و یا حتی چهار ترم اول واحدهای نظری مدیریت مالی یعنی دروس این دوره را بگذراند. این یعنی بسته به اینکه در هر ترم چه تعداد واحدی به دانشجو داده شود، تعداد این ترمها متفاوت خواهد بود. اما در حالت کلی در دوره دکتری سه ترم اول مربوط به دروس دوره است اما این سه ترم میتواند تبدیل به چهار ترم هم شود. چگونه؟
به عنوان مثال در دانشگاه علامه طباطبایی دانشجو باید پیش از برگزاری سه ترم اول، در ترم صفر شرکت کند. ترم صفر به منظور آمادگی برای دوره دکتری و همسطح شدن دانشجویانی که در این دوره پذیرفته شدهاند، میباشد. اما میتوانیم به دانشگاه تهران و برخی از دانشگاههای دیگر نیز اشاره کنیم که دروس مربوط به دوره در سه ترم ارائه میشوند.
دانشجوی دکتری مدیریت مالی باید در هر ترم حدود ۶ واحد بگذراند. یعنی او باید در هر ترم سه درس را بگذراند. بنابراین تعداد واحدهای دروس تئوری داوطلب حدود ۱۸ واحد خواهد بود. لازم به ذکر است که برخی از این دروس در بین گرایشهای مختلف مشترک هستند که به آنها دروس مشترک میگویند. برخی از این واحدها مربوط به دروس تخصصی هر گرایش است و تعداد کمی واحد نیست مختص دروس اختیاری در نظر گرفته میشود.
بیشتر بخوانید: گرایشهای دکتری مدیریت مالی
پایاننامه دوره دکتری مدیریت مالی
دانشجوی دکتری مدیریت مالی باید تا ترم ۳ موضوع خود را انتخاب کند و پروپوزال خود را ارائه دهد. قبل از اینکه پروپوزال توسط دانشجو ارائه شود، دانشجو باید در امتحانی تحت عنوان آزمون جامع شرکت کند. این آزمون شامل سوالات برخی از دروس اصلی دوره دکتری مدیریت مالی است. به خاطر بسپارید که برای شرکت در آزمون جامع، داشتن مدرک زبان لازم است. دانشجوی دکتری مدیریت مالی فرصت شرکت در آزمون جامع را دارد. او پس از اینکه در امتحان جامع شرکت کرد، وارد مبحث پایاننامه میشود.
در این روند ابتدا پروپوزال ارائه خواهد شد و پس از آن دانشجو باید به نگارش رساله دکتری بپردازد. به خاطر بسپارید که رساله دکتری مدیریت مالی باید در مورد موضوعات اصلی رشته گردآوری شود. به عنوان مثال اگر شما دانشجوی گرایش بانکداری هستید، بهتر است که موضوع رساله دکتری خود را در حوزه بانکداری انتخاب کند. یا مثلاً اگر شما دانشجوی گرایش مهندسی مالی هستید، خوب است که موضوع رساله دکتری شما در حوزه بازار سرمایه ابزارهای مالی باشد.
گرایشهای دکتری مدیریت مالی
مهمترین و اصلیترین گرایش مدیریت مالی در مقطع دکتری، مهندسی مالی است. گرایشهای بانکداری، بیمه، حقوق مالی و مالی بینالمللی نیز در جزو گرایشهای مدیریت مالی مقطع دکتری در نظر گرفته شدهاند. اما آنچه که معمولاً برای داوطلبان کنکور دکتری مدیریت مالی اهمیت دارد سه گرایش اول یعنی مهندسی مالی، بانکداری و بیمه است. اکثر دانشگاهها نیز این سه گرایش را در رشته مدیریت مالی ارائه میدهند.
آینده شغلی فارغالتحصیلان دکتری مدیریت مالی
فارغالتحصیل کارشناسی مدیریت مالی، میتواند در اکثر ارگانها استخدام شود و سمتهایی مانند کارشناس تحلیل، کارشناس سرمایهگذاری، بانکدار و … داشته باشد. فارغالتحصیل مقطع ارشد و مخصوصاً در مقطع دکتری میتواند پستهای مدیریت میانی و مدیریت اصلی شرکت اتخاذ نماید. در حقیقت این افراد میتوانند در تصمیمات مدیریت بیشتری، شرکت کنند. این افراد میتوانند عضو هیئت مدیره باشند و یا حتی مدیرعامل یک شرکت شوند.
در حقیقت یک فارغالتحصیل دکتری مدیریت مالی میتواند در مقامهای مدیریتی سازمان فعالیت کند و قدرت تصمیمگیری داشته باشد. بنابراین غالباً شما با افزایش مدرک و سطح تحصیلات خود در این رشته میتوانید به مقامهای بالایی در شرکت دست پیدا کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که با در دست داشتن مدرک مدیریت مالی میتوان راحتتر وارد بازار کار در سازمانهای مالی مانند شرکتهای سرمایهگذاری، شرکتهای تامین سرمایه، بانکها، شرکتهای سبدگردان، سازمان بورس، بانک مرکزی و … شد.
بیشتر بخوانید: بررسی کامل ظرفیت دکتری مدیریت مالی
دروس کنکور دکتری مدیریت مالی
شما داوطلبان گرامی برای آمادگی شرکت در کنکور دکتری مدیریت مالی، ابتدا باید دروس این آزمون را بشناسید و برای شرکت در این آزمون برنامهریزی کنید. کنکور دکتری مدیریت مالی شامل دو دسته درس عمومی و دروس تخصصی است.
- دروس عمومی: استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی
- دروس تخصصی: آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، ریسک و مدیریت سرمایهگذاری، بازارها و نهادهای مالی
ضریب دروس کنکور دکتری مدیریت مالی
اکنون که میدانید دروس کنکور دکتری مدیریت مالی چه هستند، بهتر است از ضرایب این دروس نیز آگاه باشید. در این آزمون دروس عمومی ضریب ۱ دارند. این در حالی است که دروس تخصصی دارای ضریب ۴ هستند. این یعنی ضریب درس استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی ۱ است، اما دروس تخصصی مجموعاً با ضریب ۴ در نظر گرفته میشوند. نکته قابل توجه این است که در کارنامه نهایی داوطلب، سه درصد متفاوت مشاهده میشود که شامل درصد مربوط به استعداد تحصیلی، درصد مربوط به زبان انگلیسی و درصد مربوط به دروس تخصصی است.
پیشنهاد نوگام
مرکز آموزشی نوگام برای آمادگی داوطلبان کنکور دکتری مالی دو دوره کاربردی و مؤثر با عناوین درس و تست و نکته و تست ارائه میدهد. داوطلبان ابتدا با تهیه پکیج کامل درس و تست دکتری مالی و بیمه و شرکت در کلاسهای درس و تست، درسنامه را به صورت کامل فرا میگیرند و بر آن مسلط میشوند.
پس از اتمام این مرحله، داوطلبان میتوانند با شرکت در کلاسهای پکیج کامل نکته و تست دکتری مالی و بیمه به مرور درسنامهها و تقویت مهارتهای تستزنی خود بپردازند. مهارتهای تستزنی شامل سرعت عمل، رسیدن به راه حلهای میانبر، تشخیص تستهای دشوار و … است. هدف اصلی برگزاری دورههای درس و تست، آموزش کامل و دقیق درسنامه است. در حالی که دورههای نکته و تست بر ارتقای مهارتهای تستزنی تمرکز دارد.
نتیجهگیری
شما متقاضیان گرامی در طول این مقاله متوجه شدید که دکتری مدیریت مالی چیست. اگر شما داوطلبان عزیز به دنبال موفقیت در کنکور دکتری مدیریت مالی هستید، بهترین راه استفاده از منابع آموزشی معتبر و شرکت در کلاسهای کنکور مفید است. مرکز آموزشی نوگام با ارائه دورههای تخصصی درس و تست و نکته و تست، مسیر شما را هموار میکند.
این دورهها با هدف آموزش کامل درسنامه و تقویت مهارتهای تستزنی طراحی شدهاند تا شما به بالاترین سطح آمادگی برای شرکت در کنکور برسید. همین حالا برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان نوگام تماس بگیرید و اولین قدم را برای قبولی در کنکور دکتری مدیریت مالی بردارید.
سوالات متداول
- دروس و ضرایب آزمون دکتری مدیریت مالی چگونه است؟ دروس عمومی این آزمون یعنی استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی ضریب 1 دارند. مجموع دروس تخصصی یعنی مجموع دروس آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول مدیریت از دیدگاه اسلام، ریسک و مدیریت سرمایهگذاری، بازارها و نهادهای مالی دارای ضریب 4 هستند.
- گرایشهای دکتری مدیریت مالی کدامند؟ گرایشهای دکتری مدیریت مالی شامل موارد زیر است:
- مهندسی مالی
- بانکداری
- بیمه
- حقوق مالی
- مالی بینالمللی
نظرات