روانشناسی بالینی یکی از پرطرفدارترین رشتههای مقطع دکتری در مجموعه روانشناسی محسوب میشود. هدف از ارائه این رشته، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی است. روانشناسان بالینی خدمات بسیار ارزنده و مفیدی را برای سلامت روان افراد ارائه میدهند که برخی از این خدمات مربوط به پیشگیری از مشکلات سلامت روان و برخی از آنها مربوط به درمان این اختلالات میباشند.
بسیاری از داوطلبان کنکور دکتری علاقمند به ادامه تحصیل در رشته روانشناسی بالینی هستند اما برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی چگونه است؟ داوطلبان باید چگونه برای کنکور آماده شوند؟ در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا پاسخ این سوالات را دریافت نمایید.
فهرست مقاله
- برنامهریزی صحیح برای کنکور دکتری
- دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
- نکات مهم در برنامهریزی برای مطالعه دروس
- پیشنهاد نوگام
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
برنامهریزی صحیح برای کنکور دکتری
داوطلبانی که قصد شرکت در کنکور دکتری و ادامه تحصیل در رشته روانشناسی بالینی این مقطع را دارند، باید برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی را به دو قسمت تقسیم کنند زیرا ۵۰ درصد قبولی در مقطع دکتری دانشگاه بستگی به کنکور یعنی آزمون کتبی دارد و ۵۰ درصد دیگر مربوط به مصاحبه دکتری است.
بنابراین یک داوطلب کنکور دکتری با روانشناسی باید به صورتی برنامهریزی کند که بتواند هم کنکور دکتری و هم مصاحبه دکتری را با موفقیت پشت سر بگذارد. البته ناگفته نماند که در برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی شما باید بیشترین تمرکز خود را روی مطالعه دروس مربوط به آزمون کتبی بگذارید زیرا برای دعوت شدن به مصاحبه دکتری ابتدا باید حد نصاب دعوت به مصاحبه دکتری دانشگاه مورد نظرتان را کسب نمایید. اما دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی چه هستند؟
دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
در کنکور مقطع دکتری برای رشته روانشناسی بالینی چند درس در نظر گرفته شده است. برخی از این دروس عمومی و برخی دیگر تخصصی هستند. دروس عمومی کنکور دکتری روانشناسی بالینی شامل درس زبان و درس استعداد تحصیلی است. روانشناسی رشد، روانشناسی شخصیت، آمار و روش تحقیق (کمّی و کیفی)، آسیبشناسی روانی و نوروسایکولوژی دروس تخصصی کنکور دکتری روانشناسی بالینی محسوب میشوند.
ضریب هر کدام از دروس عمومی در این کنکور ۱ است. مجموع دروس تخصصی دکتری روانشناسی بالینی دارای ضریب ۴ میباشند. داوطلبی که قصد برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی را دارد، باید به خوبی تمامی این دروس را بخواند و بر آنها مسلط شود.
پیشنهاد مطالعه: دانشگاههای دکتری روانشناسی بالینی
نکات مهم در برنامهریزی برای مطالعه دروس
- در برنامهریزی دقیق برای این کنکور، داوطلب نباید دروس عمومی را رها کند و یا درسی از دروس تخصصی را حذف نماید. موضوعی که شما متقاضیان گرامی باید به آن دقت کنید این است که پاسخ ندادن به سوالات یک درس در آزمون کتبی به صورت کامل به صلاح داوطلب نخواهد بود بنابراین شما نباید هیچ درسی را حذف کنید بلکه فقط میتوانید بخشی از یک مطلب یا یک موضوع خاص را حذف نمایید تا بتوانید پاسخگوی تستهای سایر قسمتهای آن درس باشید.
- موضوع دیگری که شما داوطلبان گرامی باید به آن دقت کنید این است که در برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی، مطالعه و یادگیری تمامی منابع دروس تخصصی را همزمان با یکدیگر پیش برید. شما میتوانید برای ایجاد انگیزه بیشتر و بالا بردن اعتماد به نفس خود، در آغاز و شروع برنامهریزی مطالعاتی خود به یادگیری دروسی بپردازید که علاقه بیشتری به آنها دارید.
- شما داوطلبان گرامی باید این را نیز به خاطر بسپارید که دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی، دروسی هستند که مفاهیم آنها را در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد درک کردهاید و به مطالعه آنها پرداختهاید. سوالاتی که در کنکور مقطع دکتری برای این دروس طراحی میشود، مفهومیتر هستند بنابراین متقاضیان باید به صورت مفهومی این دروس را مطالعه نمایند و بر آنها مسلط شوند و مهارتهای تستزنی خود را نیز ارتقا دهند.
- شما داوطلبان گرامی باید این آگاهی را داشته باشید که برخی از دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی راحت و برخی از آنها دشوار و چالش برانگیز هستند. این شما هستید که باید با برنامهریزی مطالعاتی دقیق و درستی که پیش میگیرید و به مطالعه و تستزنی تمامی دروس آسان و دشوار بپردازید. بنابراین برنامهریزی شما باید مطالعه تمامی دروس مربوط به رشته روانشناسی بالینی در مقطع دکتری را پوشش دهد.
- کسب نمره قبولی در مقطع دکتری نیاز به تلاش مداوم و پشتکار زیادی دارد. به خاطر بسپارید که برای کسب موفقیت در کنکور دکتری، تنها مطالعه دروس کافی نیست. در حقیقت شما باید علاوه بر مطالعه دروس مهارتهایی از جمله مدیریت زمان، مهارت تست زنی، مدیریت استرس و… را نیز کسب نماید.
- بدیهی است شما باید در سالی که در آن قصد شرکت کنکور دکتری روانشناسی بالینی را دارید، روی مطالعه دروس متمرکز شوید و برنامهریزی مطالعاتی خود را به صورت کاملاً دقیق پیش برید. یعنی فقط کارهای مهم خود را در سال کنکور انجام دهید و از انجام امور غیر ضروری و غیر لازم بپرهیزید.
- برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی باید به صورت شخصی باشد و به صورت منظم و هفتگی اجرا شود. شما در طی مدت کوتاهی متوجه میشوید که برنامه ایدهآل مناسب برای شما کدام است تا به اجرای دقیق آن بپردازید.
- پس از کنکور و انتخاب رشته، پذیرفتهشدگان در مرحله مصاحبه دکتری باید در جلسه مصاحبه دانشگاه مورد نظر حاضر شوند و به سوالات مصاحبه کنندگان پاسخ دهند. علاوه بر امتیازاتی که برای مقالات منتشر شده، کیفیت پایان نامه ارشد، مستندات مربوط به ثبت اختراع، مدارک زبان و… در نظر گرفته میشود، داوطلبان باید بتوانند در جلسه مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی به سوالات مصاحبه کنندگان پاسخ دهند.
این سوالات شامل سوالات دروس تخصصی، سوالات پایاننامه، سوالات زبان انگلیسی و… هستند. بنابراین شما باید برای پاسخگویی به سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی نیز برنامهریزی دقیق و درستی داشته باشید تا در این مرحله نیز موفق شوید.
پیشنهاد مطالعه: روشهای قبولی دکتری روانشناسی بالینی
پیشنهاد نوگام
اکنون که شما دوستان گرامی قصد برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی را دارید، بهتر است بدانید که مرکز آموزشی نوگام برای این آزمون، پکیج کامل درس و تست دکتری روانشناسی و پکیج کامل نکته و تست دکتری روانشناسی را ارائه میدهد. در دورههای درس و تست نوگام درسنامه به صورت کامل تدریس میشود و داوطلب بر آن مسلط خواهد شد. در دورههای درس و تست، تستهای منتخبی برای داوطلب بررسی و حل میشود و او نکات مهم بخشهای مختلف دروس را میآموزد. از ویژگیهای این دورهها میتوان به ارائه جزوه تایپ شده به داوطلب، مشاهده فیلم کلاسها به تعداد دفعات نامحدود، ارائه برنامه تمرینی و مشاوره پیرامون چگونگی حل برنامه تمرینی و… اشاره کرد.
در دورههای نکته و تست مرکز آموزشی نوگام، مهارتهای تستزنی و سرعت عمل داوطلب ارتقا پیدا میکند. داوطلب در کلاسهای نکته و تست این مجموعه میآموزد که چگونه میتواند در زمانی کوتاه به سوالات کنکور پاسخ دهد. جالب است بدانید که مرکز آموزشی نوگام برای مصاحبه دکتری نیز دو پکیج بسیار عالی در نظر گرفته است که شامل پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری و پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری میشود.
نتیجهگیری
شما متقاضیان گرامی در این مقاله از مرکز آموزشی نوگام، متوجه شدید که برنامهریزی برای کنکور دکتری روانشناسی بالینی چگونه است. به خاطر بسپارید که شما باید هم برای کنکور و هم برای مصاحبه دکتری برنامهریزی دقیقی داشته باشید تا بتوانید این دو مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید و در دانشگاه مورد نظر خود در رشته روانشناسی بالینی مقطع دکتری پذیرش شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاسهای مرتبط با این رشته در مرکز آموزشی نوگام با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و به آنها مشاوره رایگان داشته باشید.
سوالات متداول
- پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری و پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری شامل چه کلاسهایی میشود؟
پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری شامل کارگاه مصاحبه خصوصی دکتری، کارگاه شبیهسازی جلسه مصاحبه و کارگاه تحلیل پایاننامه میشود. پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری نیز شامل کارگاه آموزش رزومه نویسی، کارگاه مصاحبه عمومی، کارگاه زبان انگلیسی ویژه مصاحبه، کارگاه هر آنچه یک داوطلب دکتری به عنوان محقق نیاز دارد، کارگاه اصول و فنون مذاکره و زبان بدن، کارگاه آموزش نرمافزارهای تحلیل آماری است.
نظرات