روانشناسی بالینی چیست؟ گرایشهای دکتری روانشناسی بالینی چه هستند؟ دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی چه میباشند؟ روانشناسی بالینی (Clinical Psychology) یکی از رشتههای بسیار پرطرفدار در مجموعه روانشناسی است که روی شناخت، تشخیص و درمان اختلالات روانی و رفتاری تمرکز میکند. روانشناسی بالینی به افرادی که با مشکلات ذهنی و رفتاری و تأثیرات اجتماعی و خانوادگی مواجه هستند، کمک میکند.
در حقیقت روانشناسی بالینی به بررسی، ارزیابی، شناخت و تشخیص و در نهایت درمان اختلالات و مشکلات روانی میپردازد. بهبود سلامت روان و پیشگیری از بروز مشکلات روانشناختی از اهداف روانشناسی بالینی است. بسیاری از داوطلبان کنکور دکتری علاقمند به ادامه تحصیل در رشته روانشناسی بالینی هستند. مرکز آموزشی نوگام در ادامه به بررسی گرایشهای روانشناسی بالینی در دکتری میپردازد و دروس کنکور دکتری این رشته را به شما داوطلبان گرامی معرفی میکند.
فهرست مقاله
- دکتری روانشناسی بالینی چه گرایشهایی دارد؟
- هدف دکتری روانشناسی بالینی
- دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
- روند مطالعه دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
دکتری روانشناسی بالینی چه گرایشهایی دارد؟
برای دکتری روانشناسی بالینی ۳ گرایش مختلف در نظر گرفته شده است که شامل بالینی، کودک و نوجوان، خانواده است. تمامی این گرایشها اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند اما تفاوتهایی نیز در آنها دیده میشود. حوزه گرایش دکتری روانشناسی بالینی گستردهتر از حوزه خانواده و کودک و نوجوان است. در گرایش خانواده تمرکز روی مسائل و مشکلات خانواده است. در این حوزه روانشناس بالینی اقداماتی برای بهبود عملکرد خانواده انجام میدهد و اگر خانواده دچار بدکارکردی شده باشد، آن را اصلاح میکند. روانشناس بالینی در گرایش کودک و نوجوان برای درمان مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و… که در کودکان و نوجوانان به وجود میآید، درمانهایی را ارائه میدهد.
هدف دکتری روانشناسی بالینی
هدف از ارائه گرایش دکتری روانشناسی بالینی در دانشگاههای کشور، تربیت متخصصانی است که تواناییهایی از جمله شرکت در تیمهای روانی، انجام فعالیتهای بهداشتی روانی و پیشگیری از اختلالات، تدریس در مقاطع مختلف تحصیلی، ارائه خدمات بالینی روانشناختی، روان درمانی، مشاوره، تسلط بر روشهای پژوهشی جدید و… را داشته باشند. در حقیقت روانشناس بالینی میتواند در چند حوزه مختلف به فعالیت بپردازد. او میتواند برای ارزیابی و تشخیص مشکلات روانی و علتهای آن مفید واقع شود و با ارائه برنامههای درمانی باعث بهبود بیماران روانی شود.
روانشناس بالینی میتواند از درمانهای روانشناختی برای درمان بیمار روانی استفاده کند. از فعالیتهایی که روانشناسان بالینی میتوانند به آن بپردازند، تحقیقات در حوزه آسیب شناسی روانی، تشخیص جدید برای اختلالات روانی و ریشهیابی آنها، ابداع روشهای درمانی کارآمدتر و جدیدتر است. در حالت کلی افرادی که با مشکلات ذهنی و رفتاری روبهرو هستند یا در وضعیت پریشانی روانی و عاطفی قرار دارند، میتوانند از خدمات یک روانشناس بالینی بهره برند. فارغالتحصیل گرایش دکتری روانشناسی بالینی میتواند به افرادی که دچار افسردگی اضطراب و یا وسواس هستند و اختلالات روحی و روانی دارند کمک کند تا بهبود پیدا کنند.
پیشنهاد مطالعه: دکتری روانشناسی بالینی چیست؟
دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
اگر به دفترچه ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری دقت کنید متوجه میشوید که رشتههای روانشناسی، روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، خانواده و سلامت جنسی، روانشناسی صنعتی و سازمانی و علوم شناختی- روانشناسی دارای دروس کنکور یکسان و مشترکی هستند. یعنی دروس کنکور دکتری برای داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در رشته روانشناسی بالینی را دارند، با دروس کنکور داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در رشتههای مذکور را دارند، یکسان است. عناوین دروس امتحانی گرایشهای روانشناسی بالینی در دکتری شامل دروس تخصصی روانشناسی رشد، روانشناسی شخصیت، نوروسایکولوژی، آسیب شناسی روانی، آمار و روش تحقیق (کمّی و کیفی) و دروس عمومی استعداد تحصیلی و زبان عمومی است.
روند مطالعه دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی
شما داوطلبان گرامی برای مطالعه دروس کنکور دکتری و تستزنی هر کدام از این دروس چه برنامهریزی کردهاید؟ به نظر شما روند مطالعه دروس کنکور گرایشهای دکتری روانشناسی بالینی چگونه است؟ مرکز آموزشی نوگام پیشنهادی برای روند مطالعه دروس کنکور دکتری به شما دوستان گرامی ارائه میدهد. روند مطالعاتی درست اینگونه است که داوطلب ابتدا باید در فاز اول مطالعاتی به صورت کامل درسنامه را مطالعه کند و بر آن مسلط شود.
متقاضی کنکور در فاز دوم مطالعاتی باید به مرور درسنامه بپردازد تا آموختههای خود را در ذهنش تثبیت کند. در فاز سوم مطالعاتی داوطلب کنکور دکتری روانشناسی بالینی به تستزنی میپردازد و مهارتهای تستزنی و سرعت عمل خود را ارتقا میدهد. بدانید که مجموعه نوگام طبق همین روند مطالعاتی درست دورههای مفید خود را برگزار میکند. این دورهها شامل دوره درس و تست دکتری روانشناسی بالینی و دوره نکته و تست دکتری روانشناسی بالینی میباشد.
پکیج درس و تست دکتری روانشناسی بالینی
پکیج درس و تست دکتری روانشناسی بالینی شامل دورههای زیر میباشد:
- دوره درس و تست استعداد تحصیلی
- دوره درس و تست زبان عمومی
- دوره درس و تست آمار و روش تحقیق
- دوره درس و تست آسیبشناسی روانی
- دوره درس و تست نوروسایکولوژی
- دوره درس و تست روانشناسی رشد
- دوره درس و تست روناشناسی شخصیت
- آزمونهای آزمایشی دروس عمومی و تخصصی کنکور دکتری روانشناسی
ویژگیهای دورههای درس و تست نوگام
در تمامی دورههای درس و تست مرکز آموزشی نوگام، درسنامه به صورت کامل برای تمامی بخشهای مختلف درس تدریس میشود. علاوه بر تدریس کامل درسنامه، استاد مربوطه نکتهها و تکنیکهای مرتبط با درسنامه را بیان میکند تا داوطلب به صورت کامل بر درسنامه مسلط شود و درسنامه را به خوبی بیاموزد. در کلاس درس و تست برنامه تمرینی و مشاوره پیرامون چگونگی انجام برنامه تمرینی نیز به متقاضیان ارائه میشود.
در حقیقت هدف از برگزاری دوره درس و تست نوگام، یادگیری درسنامه و تسلط روی مطالب آن است. معمولاً کلاسهای درس و تست که فاز اول مطالعاتی محسوب میشوند، بیشترین زمان را در بین سایر کلاسهای نوگام دارند و داوطلبی که در این کلاسها شرکت میکند، نیاز به هیچ منبع مطالعاتی دیگری به جز جزوه کلاسی نخواهد داشت. یکی از ویژگیهای عالی این کلاسها ارائه جزوه تایپ شده به داوطلب است. علاوه بر این متقاضی میتواند به تعداد دفعات نامحدود فیلم کلاسها را مشاهده کند.
پیشنهاد مطالعه: ظرفیت پذیرش دکتری روانشناسی بالینی
پکیج نکته و تست دکتری روانشناسی بالینی
پکیج نکته و تست دکتری روانشناسی بالینی شامل دورههای زیر است:
- دوره نکته و تست استعداد تحصیلی
- دوره نکته و تست زبان عمومی
- دوره نکته و تست آمار و روش تحقیق
- دوره نکته و تست آسیبشناسی روانی
- دوره نکته و تست نوروسایکولوژی
- دوره نکته و تست روانشناسی رشد
- دوره نکته و تست روانشناسی شخصیت
در دورههای نکته و تست نوگام، داوطلب به تستزنی میپردازد. در حقیقت در این دوره مفید، داوطلب میآموزد که چگونه در مدت زمانی کوتاه به سوالات کنکور پاسخ دهد. هدف از برگزاری کلاسهای نکته و تست ارتقای مهارتهای تستزنی داوطلب و سرعت عمل او است. این دوره نزدیک به کنکور برگزار میشود. در این کلاس چندین تست منتخب برای متقاضی حل میشود و نکات مهم هر تست به صورت جداگانه برای داوطلب شرح داده میشود.
نتیجهگیری
شما داوطلبان گرامی شرکت در کنکور دکتری روانشناسی بالینی در این مقاله از مرکز آموزشی نوگام متوجه شدید که گرایشهای دکتری روانشناسی بالینی چه هستند و شما برای شرکت در این کنکور ملزم به مطالعه چه دروسی میباشید. بهترین روش مطالعه دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی به شما ارائه شد و شما با پکیجهای نوگام آشنا شدید. با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در مورد کلاسهای درس و تست و کلاسهای نکته و تست کسب نمایید. به خاطر بسپارید که شما داوطلبان گرامی با شرکت در کلاسهای نوگام، نیازی به منابع مطالعات دیگری نخواهید داشت.
سوالات متداول
- ظرفیت پذیرش دکتری روانشناسی بالینی در دانشگاههای کشور چقدر است؟ شما دوستان عزیز با مطالعه مقاله ظرفیت پذیرش دکتری روانشناسی بالینی متوجه میشوید که کدام دانشگاههای سراسری و آزاد کشور دارای پذیرش دکتری روانشناسی بالینی هستند.
- رشتههای مجاز برای شرکت در آزمون دکتری روانشناسی بالینی چه هستند؟ تمامی فارغالتحصیلان رشتههای علوم تربیتی، روانشناسی، بهداشت و درمان، توانبخشی، مشاوره،، مشاوره و راهنمایی، و اندازهگیری، توسعه و تبلیغ فرهنگ دینی گرایش مشاوره، علوم شناختی گرایشهای توانبخشی شناختی و روانشناسی شناختی، تربیت اخلاقی و مشاوره با رویکرد اسلامی میتوانند در آزمون روانشناسی بالینی شرکت نمایند.
نظرات