رشته روانشناسی بالینی یکی از رشتههای مجموعه روانشناسی مقطع دکتری است که طرفداران بسیاری دارد. هر ساله بسیاری از متقاضیان برای شرکت در کنکور دکتری روانشناسی بالینی تلاش میکنند تا بتوانند در این آزمون موفق شوند و به مرحله مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی برسند و پس از کسب موفقیت در این مصاحبه، در دانشگاه مورد نظر پذیرش شوند. اما مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی وزارت علوم چگونه است؟ سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی چه هستند؟ در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا پاسخ این سوالات را دریافت نمایید و با دورههای بسیار مفید نوگام در این زمینه آشنا شوید.
فهرست مقاله
- امتیاز بندی مصاحبه دکتری
- رزومه برای مصاحبه دکتری روانشناسی
- جلسه مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
امتیازبندی مصاحبه دکتری
داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری روانشناسی بالینی را دارند، باید از پس از کنکور و انتخاب رشته، در مصاحبه دکتری شرکت کنند. در واقع ۵۰ درصد مسیر پذیرش بستگی به آزمون کتبی دکتری و ۵۰ درصد دیگر بستگی به مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی دارد. امتیاز مربوط به مصاحبه دکتری برای تمامی رشتهها به بخشهای مختلفی تقسیمبندی میشود. داشتن طرحواره، مدارک زبان، رزومه علمی، مقالات علمی، تألیف یا ترجمه کتاب، پایاننامه و… قسمتهای مختلفی از نمره مصاحبه دکتری را تشکیل میدهند.
در مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی بخش قابل توجهی از امتیازها مربوط به مدارک علمی پژوهشی، مدارک زبان، کیفیت دانشگاههای مقاطع قبلی، معدل مقاطع قبلی و… است. بخشی از این امتیازها نیز مربوط به سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی است. اما چه سوالاتی در این جلسه مطرح میشوند؟
پیشنهاد مطالعه: نحوه محاسبه امتیازبندی مصاحبه دکتری
رزومه برای مصاحبه دکتری روانشناسی
شما داوطلبان گرامی هنگام ثبت نام باید رزومه کاملی به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید. این رزومه شامل مدارک بسیار مهمی است که برای کابین مصاحبه کننده اهمیت دارند و امتیاز آور خواهند بود. این مدارک شامل موارد بسیار مختلفی مانند مدارک زبان، مقالات منتشر شده، مستندات مربوط به ثبت اختراع، کیفیت پایاننامه کارشناسی ارشد، معدل و… است که در بخش قبلی نیز به آنها اشاره شد اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد، چگونگی نوشتن رزومه است.
داشتن مدارک مهم است اما رزومه فایلی مبنی بر شناسایی داوطلب است و به همین منظور متقاضی باید بتواند با در اختیار داشتن کمترین مدارک نیز رزومه خود را به صورتی ارائه دهد که بهترین بازخورد را دریافت کند. مجموعه نوگام کارگاه آموزش رزومه نویسی را برگزار میکند. در این کارگاه داوطلب میآموزد که چه نکاتی باید به صورت کامل در رزومه بیان شود و چه مواردی نباید در رزومه ذکر شود.
جلسه مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی
احتمالاً برای شما داوطلبان گرامی این سوال پیش آمده است که سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی چه هستند و این مصاحبه چگونه انجام میشود؟ پیش از هر چیز شما باید در ساعت مقرر در این جلسه مهم حاضر شوید. معمولاً در جلسه مصاحبه چند استاد حضور دارند که از داوطلبان سوالات بسیاری میپرسند. غالباً جلسه مصاحبه با معرفی داوطلب آغاز میشود. داوطلب باید به آراستهترین شکل ممکن در این جلسه حاضر شود و اعتماد به نفس و آرامش خود را حفظ کند.
برقراری ارتباط درست و آگاهی از فنون مذاکره و زبان بدن اهمیت زیادی دارد. اگر شما متقاضیان گرامی در این جلسه مهم دچار اضطراب میشوید و یا نمیتوانید ارتباط موثری با اساتید برقرار نمایید، نگران نباشید زیرا مرکز آموزشی نوگام کارگاه اصول و فنون مذاکره و زبان بدن را برای شما برگزار میکند. متقاضی در این کارگاه میآموزد که چگونه میتواند از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشد و ارتباط موثری را با مصاحبه کنندگان برقرار نماید.
سوالات دروس تخصصی
یکی از سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی وزارت علوم در مورد دروس تخصصی رشته روانشناسی بالینی است. مصاحبه کنندگان در این جلسه سوالاتی از دروس تخصصی مانند آسیب شناسی، نظریههای شخصیت، نظریههای رشد، رویکرد درمانی فرد میپرسند. یکی از سوالاتی که داوطلبان باید در جلسه مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی وزارت علوم برای پاسخگویی به آن آماده باشند، مربوط به درس آمار و روش تحقیق است. در حقیقت از دانشجوی دکتری انتظار میرود که بتواند به راحتی از پس تحقیقات بر بیاید و مقالات خوبی را بنویسد به همین منظور او باید بر این درس تسلط کافی داشته باشد. در کارگاه سوالات تخصصی آمار و روش تحقیق جلسه مصاحبه و کارگاه سوالات تخصصی آسیب شناسی روانی جلسه مصاحبه دکتری روانشناسی همه موارد بررسی میشوند.
همواره به داوطلبان پیشنهاد میشود که قبل از شرکت در مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی مروری بر دروس تخصصی خود داشته باشند و آماده پاسخگویی به سوالات این دروس مهم باشند. در کارگاه خصوصی شبیه سازی جلسه مصاحبه نوگام، جلسه مصاحبه برای داوطلب شبیه سازی میشود و نکات مهم به او ذکر خواهد شد.
سوالات پایاننامه
یکی از سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی، مربوط به پایاننامه داوطلب است. پایاننامه پلی ارتباطی بین کارشناسی ارشد و دکتری است و به همین دلیل پاسخ به سوالات این قسمت اهمیت زیادی دارد. بدیهی است داوطلبانی که خودشان به نگارش پایاننامه پرداختهاند، به راحتی به سوالات اساتید پاسخ دهند و در مورد موضوع پایاننامه خود صحبت کنند. این افراد میتوانند توضیح دهند که چرا این موضوع را برای پایاننامه انتخاب کردهاند و پایاننامه آنها چه نیازی را بر طرف کرده است.
برخی از متقاضیان در مقطع ارشد خودشان به نگارش پایاننامه نپرداختهاند و همین باعث میشود که نتوانند از پس سوالات اساتید در این بخش بر بیایند. به همین منظور مجموعه نوگام کارگاه خصوصی تحلیل پایان نامه را برگزار میکند. در این کارگاه پایاننامه داوطلب به صورت کامل بررسی تحلیل خواهد شد و نکات بسیار مهمی در مورد هر کدام از بخشهای پایاننامه به او ذکر میشود.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای بسیار جامع مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
سوالات زبان انگلیسی
بدون شک یکی از مهمترین سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی وزارت علوم، مربوط به زبان انگلیسی است. دانشجویان این رشته باید در مقطع دکتری از مقالات انگلیسی بسیاری استفاده کنند و بهره برند. به همین دلیل اساتید مصاحبه کننده نیز در مصاحبه دکتری انتظار دارند که متقاضی بتواند به سوالات زبان انگلیسی پاسخ درست دهد. اساتید ممکن است در این بخش از داوطلب بخواهند که خودش را به زبان انگلیسی معرفی کند. شاید مصاحبه کنندگان متنی انگلیسی را به داوطلب ارائه دهند و از او بخواهند که آن را روخوانی و ترجمه نماید و برداشت خود را از آن متن ذکر کند.
سوالات زبان انگلیسی از هر نوعی که باشند، داوطلب باید بتواند به آنها پاسخ دهد و تسلطی که بر زبان انگلیسی دارد را به رخ اساتید بکشد. مرکز آموزشی نوگام کارگاه زبان انگلیسی ویژه جلسه مصاحبه را برگزار میکند تا متقاضیانی که پایه زبان خوبی ندارند هم بتوانند از پس سوالات زبان انگلیسی مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی بر بیایند.
نتیجهگیری
برای پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه ابتدا باید در کنکور و سپس در مصاحبه دکتری شرکت کرد. این موضوع در مورد داوطلبان رشته روانشناسی بالینی نیز صدق میکند. همانطور که در طول این مقاله متوجه شدید، متقاضی باید رزومه قوی و مدارکی امتیازآور داشته باشد. در مصاحبه دکتری سوالات بسیاری از متقاضی پرسیده میشود. داوطلب باید بتواند از پس سوالات مصاحبه دکتری روانشناسی بالینی بر بیاید.
مرکز آموزشی نوگام برای موفقیت شما داوطلبان گرامی در این مصاحبه پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری و پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری را ارائه میدهد که در آن دورههای بسیار مهم و مفیدی برای این جلسه سرنوشت ساز طراحی شده است و برگزار میشود. شما دوستان گرامی میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان نوگام تماس بگیرید و با توجه به نیاز خود در کلاسهای این مجموعه شرکت نمایید.
سوالات متداول
- ضرایب دروس کنکور دکتری روانشناسی بالینی به چه صورت است؟ در این کنکور هر کدام از دروس عمومی یعنی زبان و استعداد تحصیلی ضریب ۱ دارند. ضریب دروس تخصصی در کنکور دکتری در مجموع ۴ است. دروس تخصصی برای کنکور دکتری این رشته شامل روانشناسی رشد، روانشناسی شخصیت، آمار و روش تحقیق، آسیب شناسی روانی و نوروسایکولوژی است.
نظرات