دانشگاه آزاد یک سامانه دانشگاهی است که دارای واحدهای آموزشی و پژوهشی گستردهای در سراسر کشور میباشد. برخی از این واحدها دارای پذیرش مقطع دکتری هستند. بنابراین داوطلبانی که علاقمند به پذیرش و ادامه تحصیل در این مقطع در دانشگاه آزاد اسلامی هستند، باید به جز شرکت در کنکور دکتری در جلسه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند. اما این مصاحبه چگونه است؟ مدارک لازم برای شرکت در مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد چه هستند؟ در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
فهرست مقاله
- ثبت نام مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد اسلامی
- دانشگاههای آزاد دارای پذیرش دکتری
- شرایط مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد
- نحوه مصاحبه دکتری تخصصی آزاد
- امتیازات مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
- نکات مهم شرکت در مصاحبهی دکتری آزاد
- هزینه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
- تفاوت مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد با دانشگاه سراسری
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
ثبت نام مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد اسلامی
برای راهیابی و ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاههای کشور، قبول شدن در کنکور دکتری کافی نیست بلکه داوطلبان باید در مرحله دوم یعنی مصاحبهی دکتری دانشگاه آزاد نیز شرکت کنند و از پس سوالات اساتید در این جلسه مهم بر بیایند. ممکن است برای شما سوال پیش آمده باشد که این مراحل چگونه انجام میشود و ثبت نام مصاحبه دکترا آزاد چگونه است؟
شما متقاضیان گرامی این را میدانید که بعد از اعلام نتایج آزمون اولیه دکتری، نوبت به انتخاب رشته دکتری میرسد. متقاضی باید پس از مشاوره خصوصی انتخاب رشته دکتری (آزاد) و موفقیت در این مرحله، برای مصاحبه آماده شود. یعنی بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته کنکور دکتری، داوطلبانی که شرایط لازم برای شرکت در مصاحبه را دارند و حد نصاب نمره را کسب کردهاند باید برای ثبت نام در مهلت اعلام شده به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی یعنی azmoon.org مراجعه کنند. این افراد پس از ثبت نام باید آمادگی لازم برای شرکت در مصاحبه دکتری آزاد را کسب نمایند. برای ثبت نام در این مصاحبه یک بازه زمانی توسط سایت دانشگاه آزاد اعلام میشود.
در این بازه زمانی متقاضی باید به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کند و اطلاعات لازم را در مورد زمان مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد و محل دقیق برگزاری جلسه کسب نماید. فرصت ثبت نام نیز در اطلاعیههایی توسط دانشگاه آزاد اعلام خواهد شد. لازم به ذکر است که معمولاً مهلت ثبت نام مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد تمدید نیز میشود. اما شما متقاضیان گرامی باید سعی کنید که در همان مهلت زمان تعیین شده اقدام به ثبت نام کنید و پیش از آن نیز مدارک و سوابق پژوهشی خود را آماده کنید.
دانشگاههای آزاد دارای پذیرش دکتری
هر ساله داوطلبان گروههای آزمایشی مختلف دکتری یعنی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، زبان، هنر و دامپزشکی برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود تلاش میکنند. ممکن است برای شما دوستان گرامی سوال پیش آمده باشد که کدام یک از دانشگاههای در مقطع دکتری پذیرش دارند؟ نام و کد رشتههای دوره دکتری تخصصی به همراه نام و کد محلهای دانشگاهی و البته ظرفیت پذیرش تمامی گروههای آزمایشی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی آزمون ورودی دکتری تخصصی منتشر میشود و شما متقاضیان گرامی میتوانید نام دانشگاههایی که رشته مورد نظر شما در مقطع دکتری را ارائه میدهند را مشاهده نمایید.
به عنوان مثال دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، تهران مرکزی، علوم و تحقیقات، اهواز، بابل، اهواز، ابهر، مرکز آموزش بینالمللی قشم، واحدهای رشت، تهران جنوب، بیرجند، تربیت حیدریه، رودهن، زنجان، ساری، سمنان، ساوه، شاهرود، عجب شیر، قزوین، قم، همدان، مبارکه، یاسوج، کرمانشاه، دهاقان و یزد، رشته مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت بازاریابی را ارائه میدهند.
در مثالی دیگر میتوانیم به دانشگاههای واحد تهران جنوب، تهران شمال، علوم و تحقیقات، تهران مرکزی، قزوین و نجف آباد اشاره کنیم که رشته مدیریت فناوری اطلاعات گرایش کسب و کار هوشمند را در مقطع دکتری ارائه میدهند.
پیشنهاد مطالعه: روش مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
شرایط مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد
زمان ثبت نام مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد، مدارک لازم برای ثبت نام و… از طریق اطلاعیههای دانشگاه آزاد به داوطلبان اعلام خواهد شد. در واقع هدف از انتشار این اطلاعیهها آشنایی متقاضی با جزئیات مراحل مصاحبه دکتری است.
شما متقاضیان گرامی باید بدانید که مراحل پذیرش دوره دکتری دارای شرایط خاصی است. از جمله مهمترین این شرایط ثبت نام در کنکور دکتری و شرکت در آن، کسب نمره قبولی در کنکور، انتخاب رشته، کسب حد نصاب دعوت به مصاحبه رشته محلهای در فرم انتخاب رشته، پرداخت هزینه مصاحبه دکتری، شرکت در جلسه مصاحبه در زمان مقرر هستند.
مدارک لازم برای مصاحبه دکتری تخصصی دانشگاه آزاد
داوطلبانی که قصد شرکت در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد را دارند، ابتدا باید فرم سوابق تحصیلی را از سایت این دانشگاه دانلود و تکمیل نمایند و سپس فرم تکمیل شده را همراه با مدارک لازم به مصاحبه کنندگان این دانشگاه تحویل دهند. این مدارک شامل مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه، مدارک مقاطع تحصیلی گذشته یعنی کارشناسی و کارشناسی، ریز نمرات کارشناسی ارشد، مدرک معتبر زبان در صورت وجود، رزومه علمی در صورت وجود، مقالات و کتب منتشر شده، پایان نامه و سوابق علمی و پژوهشی میشود.
نوشتن رزومه
رزومه یک فایل مهم مبنی بر شناسایی داوطلب است. داوطلب برای اینکه بتواند اساتید حاضر در جلسه مصاحبه دکتری در دانشگاه آزاد را تحت تاثیر قرار دهد، باید رزومه عالی و قوی بنویسد. درست است که داشتن مدرک زبان معتبر، داشتن پایان نامه عالی، فارغالتحصیلی از دانشگاه سراسری، تالیف مقالات و کتب معتبر اهمیت زیادی دارند اما تنها وجود اینها کافی نیست بلکه داوطلب باید رزومهای قوی و فوقالعاده عالی بنویسد تا حتی با وجود کمترین مهارتها و مدارکی که در اختیار دارد، بهترین بازخورد را دریافت نماید. مجموعه نوگام به همین منظور کارگاه آموزش رزومه نویسی را ارائه میدهد.
لازم به ذکر است که اگر شما داوطلبان گرامی مقالات معتبر منتشر شده ندارید و با اصول مقاله نویسی آشنا نیستید، میتوانید در کارگاه آموزش مقاله نویسی نوگام شرکت کنید تا به یکی از فاکتورهایی که برای پذیرش دانشجوی دکتری موثر است، دست پیدا کنید.
نحوه مصاحبه دکتری تخصصی آزاد
مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد به صورت تخصصی برگزار میشود. داوطلبان برای اینکه بتوانند در این جلسه مهم حضور داشته باشند و شرکت کنند باید در سایت این دانشگاه ثبت نام کنند، هزینه تعیین شدهای را پرداخت نمایند و مدارک و رزومه خود را در سامانه دانشگاه بارگذاری کنند. مصاحبه دکترا دانشگاه آزاد معمولاً به صورت متمرکز در واحدهای دانشگاه آزاد تهران برگزار میشود و سپس فرایند مصاحبه آغاز میشود. کابین مصاحبه کننده در دانشگاههای آزاد معمولاً 3 نفر هستند.
از موارد تأثیرگذار در مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد میتوان به تسلط به زبان انگلیسی، مقالات و کتب معتبر منتشر شده، رزومه تحصیلی عالی، رزومه شغلی خوب، سوابق علمی و پژوهشی، اختراعات، تسلط بر دروس تخصصی رشته، انگیزه و علت و انگیزه ادامه تحصیل، داشتن طرحواره و… اشاره کرد. علاوه بر اینها در جلسه مصاحبه از داوطلبان سوالاتی پرسیده میشود که او باید به آنها پاسخ درست دهد. این سوالات شامل سوالات پایاننامه داوطلب، سوالات زبان انگلیسی، سوالات دروس تخصصی و… هستند که در ادامه اشاره کوتاهی به آنها خواهیم داشت.
سوالات تخصصی رشته
جلسه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد با سوالات عمومی آغاز خواهد شد. سپس نوبت به سوالات تخصصی مربوط به رشته داوطلب میرسد تا میزان تسلط داوطلب بر دروس تخصصی رشتهاش مورد سنجش قرار گیرد. بدیهی است داوطلبانی که تغییر رشته دادهاند یا برای آزمون کتبی دکتری مطالعه کافی نداشتهاند، نمیتوانند پاسخگوی سوالات اساتید در این جلسه مهم باشند.
شما متقاضیان عزیز حتماً باید پیش از شرکت در مصاحبه، آمادگی کامل برای پاسخگویی به این سوالات را کسب نمایید. مجموعه نوگام کارگاه خصوصی شبیهسازی جلسه مصاحبه را ارائه میدهد تا داوطلب با شرکت در این کارگاه به هر آنچه نیاز است تسلط پیدا کند و به نقاط ضعف و قوت خود پی برد.
سوالات زبان انگلیسی
در مصاحبه کنکور دکتری دانشگاه آزاد امکان دارد که از شما سوالات زبان انگلیسی پرسیده شود. ممکن است متنی در اختیار شما قرار دهند و از شما بخواهند که آن متن را روخوانی و ترجمه نمایید. شاید از شما بخواهند که دروس تخصصی خود را به زبان انگلیسی توضیح دهید و یا خودتان را به زبان انگلیسی معرفی کنید.
مجموعه نوگام برای این بخش از مصاحبه نیز چارهای اندیشیده است و کارگاه زبان انگلیسی ویژه جلسه مصاحبه را به شما متقاضیان گرامی ارائه میدهد تا بتوانید از پس سوالات اساتید در این قسمت نیز بر بیایید. به خاطر بسپارید که پاسخگویی به سوالات زبان انگلیسی در جلسه مصاحبه کنکور دکتری دانشگاه آزاد اهمیت بسیاری برای اساتید مصاحبهکننده دارد.
سوالات پایاننامه
یکی از مهمترین سوالاتی که در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد از شما پرسیده میشود، مربوط به پایاننامه است. اساتید با پرسیدن این سوال شما را مورد سنجش قرار میدهند تا متوجه شوند که آیا خودتان برای نگارش پایاننامهتان اقدام کردهاید یا برای نگارش آن از شخص دیگری کمک گرفتهاید. اگر شما از آن دسته داوطلبانی هستید که به هر دلیلی بر پایاننامه خود مسلط نیستید میتوانید در کارگاه خصوصی تحلیل پایاننامه نوگام شرکت کنید و متوجه شوید که کدام قسمتهای پایاننامه اهمیت بیشتری دارند و احتمال سوال پرسیدن از کدام قسمتها بیشتر است. در این کارگاه پایاننامه شما به صورت کامل تحلیل میشود.
سوالات نرمافزاری
در این جلسه از داوطلبان برخی از رشتهها سوالات نرمافزاری مانند نرمافزارهای SPSS و… پرسیده میشود. اگر شما داوطلب رشتههایی مانند روانشناسی یا رشتههایی که با بخش آماری و تحلیلهای آماری کار میکنند هستید، میتوانید در کارگاه آموزش نرمافزارهای تحلیل آماری نوگام شرکت کنید.
پیشنهاد مطالعه: مصاحبه دکتری فردوسی مشهد
امتیازات مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
شما داوطلبان گرامی باید بدانید که در حالت کلی مرحله مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه آزاد ۵۰ درصد نمره را به خود اختصاص میدهد. ۵۰ درصد دیگر مربوط به کنکور دکتری یعنی آزمون کتبی است. از این ۵۰ درصد مرحله مصاحبه ۳۰ امتیاز به مصاحبه شفاهی و سنجش علمی متقاضیان اختصاص پیدا میکند و ۲۰ امتیاز مختص به ارزیابی سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلب است.
- امتیازات مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد برای فعالیتهای پژوهشی از قبیل مقالات علمی پژوهشی مرتبط با پایان نامه، گواهی ثبت اختراع، مقالات چاپ شده در کنفرانسهای معتبر، تألیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی داوطلب و مقالات علمی ترویجی در نظر گرفته میشود.
- امتیازات آموزشی شامل معدل و کیفیت دانشگاه دوران تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد، طول مدت تحصیل دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد، برگزیده شدن در المپیادهای علمی و مدرک زبان معتبر میشود.
نکات مهم شرکت در مصاحبهی دکتری آزاد
اولین نکتهای که شما داوطلبان گرامی باید به آن توجه کنید این است که این فرصت ممکن است دیگر در اختیار شما قرار نگیرد بنابراین باید با آمادگی کامل در جلسه آزمون دکتری دانشگاه آزاد شرکت کنید. بر پایاننامه کارشناسی ارشد خود مسلط باشید و مروری بر مباحث اصلی و دروس تخصصی رشته تحصیلی خود داشته باشید. به خاطر بسپارید که لباسی آراسته، منظم و البته رسمی بپوشید و در زمان مقرر در جلسه حاضر شوید. با اعتماد به نفس در جلسه شرکت کنید و آرامش خود را نیز حفظ نمایید.
در حین مصاحبه به ساعت خود نگاه نکنید و علاقه خود را برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد به اساتید نشان دهید. شما برای انجام این مصاحبه حتماً باید طرحواره داشته باشید تا تواناییهای شما به اساتید مربوطه اثبات شود. شما باید با مصاحبهکنندگان ارتباط موثری برقرار نمایید. اگر با اصول و فنون مذاکره آشنا نیستید، میتوانید در کارگاه اصول و فنون مذاکره و زبان بدن نوگام تا با ایجاد ارتباط موثر و یادگیری مهارتهای مذاکره، ارتباط بسیار خوبی با مصاحبهکنندگان برقرار نمایید.
هزینه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، برای شرکت در جلسه مصاحبه دکترا آزاد داوطلب باید برای هر کد رشته محل هزینه جداگانهای پرداخت کند تا بتواند در جلسه مصاحبه مربوط حاضر شود. هزینه شرکت در مصاحبه توسط دانشگاه اعلام خواهد شد.
تفاوت مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد با دانشگاه سراسری
مصاحبهکنندگان در این جلسه حتماً از داوطلب میپرسند که هزینه مربوط به شهریه دانشگاه آزاد چگونه تهیه و از چه طریقی تأمین میشود؟ در کارگاههای مرکز آموزشی نوگام به صورت کامل به شما گفته میشود که چگونه باید به این سوال پاسخ دهید تا بتوانید امتیاز لازم را در این جلسه کسب نمایید.
نتیجهگیری
در این مقاله از مرکز آموزشی نوگام مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد را به صورت جامع بررسی کردیم. اکنون شما متقاضیان گرامی میدانید که شرکت در این مصاحبه مهم باید چه کارهایی انجام دهید و برای پاسخگویی به چه سوالاتی آماده باشید. موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شما باید در تمامی مراحل مصاحبه تسلط کامل را داشته باشید و بتوانید به خوبی به سوالات اساتید پاسخ دهید.
برخی از داوطلبان تصور میکنند که اساس و اصولی که در دانشگاه سراسری برای مصاحبه اهمیت دارد، در مصاحبه دانشگاه آزاد رعایت نمیشود؛ در صورتی که اینگونه نیست و شما باید با تسلط کامل در جلسه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد شرکت کنید تا در این مرحله پذیرش شوید و به ادامه تحصیل در مقطع دکتری بپردازید. شما متقاضیان گرامی میتوانید در پکیج کارگاههای عمومی مصاحبه دکتری و پکیج کارگاههای خصوصی مصاحبه دکتری نوگام شرکت کنید تا در این مصاحبه بدرخشید و امتیاز بالایی را کسب نمایید.
سوالات متداول
- مصاحبه دکتری استعداد درخشان دانشگاه آزاد چگونه است؟ درست است که داوطلبان دکتری استعداد درخشان دانشگاه آزاد در کنکور دکتری شرکت نمیکنند اما مانند سایر متقاضیان ملزم به حضور در مصاحبه و پاسخگویی به سوالات اساتید هستند.
نظرات