مدیریت مالی یکی از پایههای اساسی هر سازمان است و نقش مهمی در تصمیمگیریهای اقتصادی و استفاده بهینه از منابع مالی دارد. هر ساله بسیاری از داوطلبان در کنکور دکتری مالی شرکت میکنند تا بتوانند در مقطع دکتری این رشته در دانشگاه تحصیل نمایند. این افراد نتیجه تلاشهای خود را در کارنامه دکتری مدیریت مالی مشاهده خواهند کرد. مرکز آموزشی نوگام در این مقاله به بررسی کارنامه کنکور دکتری مدیریت مالی میپردازد تا شما دوستان گرامی و داوطلبان عزیز متوجه جزئیات این کارنامه شوید.
فهرست مقاله
- کنکور دکتری مدیریت مالی
- بخشهای مختلف کارنامه کنکور دکتری مدیریت مالی
- نتیجهگیری
کنکور دکتری مدیریت مالی
در گذشته یعنی تا پیش از کنکور ۱۴۰۳ رشته مدیریت دارای ۷ رشته مختلف مدیریت بازرگانی و راهبردی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت رسانه و اطلاعات، مدیریت فناوری اطلاعات، رشته کارآفرینی، آیندهپژوهی و مدیریت تکنولوژی و رشته مالی بود. این یعنی هر کدام از این رشتهها تا پیش از کنکور دکتری سال ۱۴۰۳ دارای کد رشته جداگانهای بودند.
بنابراین داوطلبی که قصد شرکت در کنکور مالی را داشت، با انتخاب کد رشته مربوط به مدیریت مالی در کنکور همین رشته شرکت میکرد و در کارنامه دکتری مدیریت مالی او هم رتبه و تراز همین رشته به او ارائه میشد. اما در کنکور سال ۱۴۰۳ رشتههای مجموعه مدیریت با یکدیگر ترکیب شدند و حالا به نوعی همه این رشتهها، زیررشتههای رشتۀ مدیریت محسوب میشوند. همین موضوع باعث شده است که برای کنکور دکتری مجموعه مدیریت یک کد رشته یعنی ۲۱۶۲ در نظر گرفته شود.
آنچه اهمیت دارد این است که برای تمامی این زیر رشتهها کد ترکیبهایی در نظر گرفتهاند. به عنوان مثال کد ترکیب 1 مربوط به مدیریت بازرگانی و راهبردی است. کد ترکیب ۲ مربوط به مدیریت دولتی است و … کد ترکیب ۷ مربوط به رشته مالی و بیمه میباشد که ما در این مقاله در مورد آن صحبت میکنیم.
بیشتر بخوانید: کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی
دروس کنکور دکتری مدیریت
در دفترچه ثبت نام کنکور دکتری، مجموعه مدیریت با کد ۲۱۶۲ مشخص شده است. این مجموعه دارای زیر رشتههای بسیاری است که یکی از آنها مالی میباشد. در این کنکور، برای رشتههای مختلف مجموعه مدیریت دروس مختلفی در نظر گرفته شده است. مدیریت مالی دارای کد ترکیب ۷ است و برای آن دروس خاصی در نظر گرفتهاند. این دروس شامل دروس عمومی کنکور دکتری و دروس تخصصی کنکور دکتری میباشد.
دروس عمومی کنکور دکتری مدیریت مالی شامل زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی است. دروس تخصصی که برای کنکور دکتری مالی در نظر گرفته شده است شامل آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، ریسک و مدیریت سرمایهگذاری، بازارها و نهادهای مالی میباشد.
به خاطر بسپارید به غیر از دروس عمومی (زبان عمومی و استعداد تحصیلی) که برای تمامی رشتهها در کنکور دکتری یکسان است، برای تمامی رشتههای مجموعه مدیریت در کنکور دکتری 3 درس مشترک تخصصی در نظر گرفته شده است که شامل آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام میباشد. این یعنی داوطلبان تمامی رشتههای مدیریت مانند مدیریت بازرگانی و راهبردی، مدیریت مالی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی و … باید به سوالات این سه درس در کنکور دکتری مدیریت پاسخ دهند.
باید بدانید که شما داوطلبان گرامی در کارنامه دکتری مدیریت مالی با نکته مهمی مواجه خواهید شد. نکته مهم این است که سه درس آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام برای تمامی زیر رشتههای مجموعه مدیریت یکسان است و در نتیجه شما در کنکور دکتری مدیریت به سه درس از رشتههای مختلف دیگر مجموعه مدیریت نیز پاسخ داد میدهید. بنابراین شما در کارنامه دکتری مدیریت مالی خود، درصدی در کد ترکیبهای دیگر نیز مشاهده میکنید. غالباً این درصد در کد ترکیبهای مختلف با یکدیگر یکسان هستند زیرا این درصد در حقیقت درصد به دست آمده از ۳ درس تخصصی مشترک مذکور است.
معمولاً اینگونه است که داوطلب کنکور دکتری مجموعه مدیریت، یکی از رشتههای این مجموعه را انتخاب میکند و فقط درسهای مربوط به آن را مطالعه مینماید. اما این موضوع نیز مشاهده شده است که برخی از داوطلبان به درسهای تخصصی رشتههای دیگر مجموعه مدیریت نیز پاسخ میدهند. در این حالت این درصدها با یکدیگر در کارنامه دکتری مدیریت متقاضی متفاوت خواهد بود.
داوطلبی که قصد شرکت در کنکور دکتری مدیریت مالی را دارد، باید به سوالات ۲ درس زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی و سوالات ۵ درس تخصصی یعنی آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، ریسک و مدیریت سرمایهگذاری، بازارها و نهادهای مالی پاسخ دهد.
لازم به ذکر است که درس استعداد تحصیلی در کنکور دکتری مدیریت مالی دارای ضریب ۱ است. درس زبان عمومی نیز ضریب ۱ دارد. برای مجموع دروس تخصصی مدیریت مالی ضریب ۴ در نظر گرفته شده است. در کارنامه داوطلب کنکور دکتری مدیریت مالی نیز ۳ درصد ارائه میشود که یکی از آنها مربوط به درس زبان انگلیسی، یکی مربوط به درس استعداد تحصیلی و دیگری مربوط به دروس تخصصی داوطلب میباشد.
بیشتر بخوانید: گرایشهای دکتری مدیریت مالی
بخشهای مختلف کارنامه کنکور دکتری مدیریت مالی
اکنون که شما متقاضیان عزیز با رشته مدیریت مالی و دروس آن در کنکور دکتری آشنا شدید، زمان آن رسیده است که مدیریت مالی را بررسی کنیم.
الف: مشخصات ثبت نامی
در ابتدای کارنامه مدیریت مالی قسمت مشخصات ثبت نامی مشاهده میشود که شامل دو جدول مختلف است. جدول اول شامل شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنسیت، شماره شناسنامه، سال تولد، سهمیه نهایی و سهمیه ثبت نامی است.
در جدول دوم اطلاعاتی مانند معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد، نام رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد، نام موسسه فارغالتحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد و وضعیت تحصیلی یا فارغالتحصیلی بند ۱۹ تقاضانامه مشاهده میشود.
ب: اطلاعات مجموعه امتحانی
در بخش بعدی یعنی در قسمت ب، اطلاعات مجموعه امتحانی دیده میشود که دارای دو جدول مختلف است. در جدول اول ۷ کد ترکیب و نام دو درس استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی مشاهده میشود. نمره خام به درصد هر کدام از کد ترکیبها و دروس عمومی به صورت جداگانه درج شده است.
کد ترکیب رشته مدیریت ۷ است و شما که داوطلب کنکور دکتری مدیریت مالی هستید، میتوانید درصد دروس تخصصی خود را در کد ترکیب ۷ و دروس عمومی خود را در بخشهای استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی مشاهده نمایید. در جدول دوم شماره داوطلب، گروه آزمایشی یعنی علوم انسانی، کد مجموعه امتحانی یعنی ۲۱۶۲ و نام مجموعه امتحانی یعنی مدیریت نوشته شده است.
بیشتر بخوانید: گرایشهای دکتری مدیریت مالی
ج: وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره و کد ترکیب
در قسمت ج وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه و سایر دورهها در هر کدام از کد ترکیبها به صورت مجزا نوشته شده است. در حقیقت این اطلاعات در جدولی مشاهده میشود که شامل کد ترکیبها است و در مقابل هر کدام از کد ترکیبها وضعیت داوطلب برای مجاز بودن در دوره روزانه یا سایر دورهها یعنی دانشگاه آزاد، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و … مشخص شده است. بنابراین داوطلبی که در کد ترکیب ۷ یعنی در رشته مدیریت مالی در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته شده باشد، کلمه «هستید» را در قسمت روزانه مشاهده خواهد کرد.
د: وضعیت علمی داوطلب در بین حضار در جلسه آزمون مجموعه امتحانی
در این بخش، وضعیت علمی داوطلب در بین تمامی حضار در جلسه آزمون در مجموعه امتحانی مدیریت اعلام خواهد شد. جدولی در قسمت د وجود دارد که در آن در سهمیه مشخص شده است. داوطلبی که دارای سهمیه آزاد باشد، در این بخش فقط سهمیه آزاد را مشاهده میکند و رتبه او برای سهمیه آزاد درج خواهد شد.
داوطلبی که دارای سهمیههای دیگری باشد، رتبه او یک بار در سهمیه آزاد و یک بار در سهمیه مشخص خودش محاسبه خواهد شد. در این جدول علاوه بر سهمیه، کد ترکیب، نمره کل و رتبه در سهمیه هر کد ترکیب، آخرین رتبه مجاز دوره روزانه و آخرین رتبه مجاز سایر دورهها برای هر کد ترکیب قابل مشاهده است.
نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنیم، این است که برای دعوت به مصاحبه دکتری مدیریت مالی، تراز اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. به عنوان مثال دانشگاهی که برای رشته مدیریت مالی تراز ۵۰۰۰ را در نظر میگیرد از افرادی دعوت به مصاحبه میکند که تراز آنها بیشتر از ۵۰۰۰ باشد. بنابراین افرادی که تراز پایینتر از ۵۰۰۰ داشته باشند به مصاحبه دکتری مدیریت مالی دعوت نمیشوند.
نتیجهگیری
در این مقاله از مرکز آموزشی نوگام، توضیحاتی در مورد کارنامه کنکور دکتری مدیریت مالی و دروس مربوط به آن به شما داوطلبان گرامی ارائه شد. این مجموعه، دورههای متنوع درس و تست و نکته و تست را برای آمادگی لازم متقاضیان شرکت در کنکور این رشته برگزار میکند. پکیج کامل درس و تست دکتری مالی و بیمه به منظور یادگیری درسنامه برای تمامی دروس کنکور این رشته برگزار میشود.
در پکیج کامل نکته و تست دکتری مالی و بیمه که برای تمامی دروس مدیریت مالی برگزار میشود، داوطلب به مرور درسنامه میپردازد و مهارتهای تستزنی خود را ارتقا میدهد. شما داوطلبان گرامی برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کلاسهای نوگام میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. نوگام تا روز کنکور همراه شما خواهد بود و برای موفقیت شما تلاش میکند.
نظرات