چنانچه داوطلب کنکور ارشد mba باشید، در آینده و با تحصیل در رشته مدیریت کسبوکار به طور تخصصی برای رهبری تجاری یک گروه، شرکت یا سازمان آماده خواهید شد. گرایش مالی mba یکی از انتخابهایی است که در این مسیر پیش روی شما قرار دارد.
همانطور که میدانید ساماندهی امور مالی، از مهمترین چالشهای هر کسبوکار است. بحث مدیریت داراییها، تصمیمگیری در مورد سرمایهگذاریها و به طور کلی کنترل مسائل مالی یک شرکت، اداره و حتی یک استارت آپ به حدی پیچیده است که به دانشی گسترده برای آن نیاز است. به همین دلیل در بسیاری از نهادها، بخشی اختصاصی برای امور مالی در نظر گرفته و حتی مدیر مالی مجزا به کار گرفته میشود.
گرایش مالی mba به همین مسائل میپردازد. برای آشنایی بیشتر با این گرایش از رشته مدیریت کسبوکار شما را به مطالعه ادامه این مقاله از سایت نوگام دعوت مینماییم.
گرایش مالی رشته MBA چیست؟
به عنوان دانشجوی گرایش مالی رشته ام بی ای، آموزشهایی در رابطه با نحوه بررسی، کنترل و مدیریت منابع مالی به شما ارائه میگردد. برای نمونه با روشهای جذب و تامین منابع مالی جدید آشنا خواهید شد. به علاوه یاد میگیرید که چگونه با به کار بستن شیوههای گوناگون سرمایهگذاری، منابع مالی موجود را افزایش دهید و به سود برسید.
کنترل ریسکهای سرمایهگذاری، آشنایی و کار با ابزارهای پولی و مالی جدید همچون رمزارزها و مطالب دیگری از این دست نیز در این رشته مطرح میگردد. به طور کلی در گرایش مالی MBA در این زمینهها آموزش میبینید:
- آشنایی با بازارهای مالی
- روشهای سرمایهگذاری
- شیوههای مدیریت ریسک در سرمایهگذاری
- قوانین و مقررات مالی در حوزههای مختلف بینالمللی، اسلامی و غیره
- مدیریت مالی در امور بانکی، بیمه، نفت و گاز و غیره
- سرمایهگذاری و تامین مالی املاک و مستغلات
بنابراین با تحصیل در گرایش مالی رشته مدیریت کسبوکار، قادر خواهید بود گزارشهای مالی یک شرکت را تجزیه و تحلیل نمایید و روند بازارهای مالی را پیشبینی کنید.
بیشتر بخوانید: کدام گرایش mba برای من مناسبتر است؟
دروس گرایش مالی رشته MBA چیست؟
با مشاهده عناوین دروسی که در دوره کارشناسی ارشد مالی mba به شما آموزش داده خواهد شد، بهتر با فضای این گرایش از رشته مدیریت کسبوکار آشنا میشوید. همچنین با جستجویی ساده در اینترنت میتوانید کتابهای مرجع هر یک از این دروس و همینطور سرفصلهای آنها را نیز به طور کامل بررسی کنید.
از میان تمامی گرایشهای رشته ام بی ای، گرایش مالی تنها شاخهایست که همواره با ریاضیات در هم آمیخته است. اکثر دروس گرایش امور مالی mba با ریاضی و محاسبات همراه است. با این وجود سطح ریاضیاتی که در طول این دوره با آن سروکار خواهید داشت، در حدی نیست که نگران آن شوید.
چارت درسی دانشگاههای مختلف برای گرایش مالی رشته mba ممکن است کمی با هم تفاوت داشته باشد. با این وجود شما باید 16 یا 17 درس را با توجه به چارت تحصیلی ارائهشده توسط دانشگاه مربوطه آموزش ببینید.
از این میان، 6 واحد، معادل دو درس، به پایاننامه اختصاص دارد. 10 یا 11 مورد از این دروس بین تمامی گرایشهای رشته mba مشترک است و عموماً در دانشگاههای مختلف از بین موارد زیر انتخاب میگردد:
- حسابداری برای مدیران
- رفتار سازمانی
- تئوری سازمان و سازماندهی
- تحلیلهای کمّی در مدیریت
- اقتصاد مدیریت
- مدیریت مالی بنگاهها
- برنامهریزی استراتژیک
- مدیریت منابع انسانی
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت عملیات
- اصول اقتصاد
- اخلاق و احکام کسبوکار
- روشهای تحقیق در مدیریت
- اصول کارآفرینی
- حقوق تجارت
- روشهای تصمیمگیری برای مدیران
- ارتباطات و فنون مذاکره
تعدادی از این دروس توسط دانشگاه به صورت الزامی تعیین میشوند و تعدادی دیگر به صورت اختیاری ارائه میگردند. برای مثال دانشگاه شریف 11 مورد از این دروس را برای دانشجویان ورودی 1402 خود در نظر گرفته است که 8 مورد از آنها الزامی هستند و دانشجویان میتوانند 3 درس دیگر را از میان 6 کلاس ارائهشده به انتخاب خود برگزینند.
بیشتر بخوانید: آشنایی کامل با رشته mba دانشگاه شریف
دروس ویژه گرایش مالی این رشته نیز که به طور معمول 4 درس است، عمدتاً از میان درسهای زیر توسط دانشگاه انتخاب میشود:
- روشهای کمّی در مالی
- مدیریت سرمایهگذاری
- موسسات و بازارهای مالی
- سرمایهگذاری خطرپذیر
- ارزیابی و مدیریت ریسک
- سرمایهگذاری و تامین مالی زمین و مسکن
- مهندسی مالی
- مالی شرکتی کاربردی
- بانکداری
- بیمه
- قیمتگذاری داراییها
- کسبوکار تکنولوژی محور بلاکچین و رمزارزها
- معادلات الگوریتمی
- یادگیری ماشین
- مالیه بینالملل
- مالیه اسلامی
- مالیه رفتاری
- و … .
عموماً یک یا دو مورد از سه درس اول این فهرست، یعنی روشهای کمّی در مالی، مدیریت سرمایهگذاری و موسسات و بازارهای مالی به عنوان درس تخصصی اجباری این گرایش در نظر گرفته میشود. موارد دیگر نیز به عنوان دروس تخصصی اختیاری در هر دانشگاه آموزش داده میشود که دانشجویان حق انتخاب از میان آنها را خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: با رشته mba دانشگاه امیرکبیر بیشتر آشنا شوید
آشنایی با زیرگرایشهای مالی MBA
گرایش مالی رشته mba به دو زیرگرایش تقسیم میگردد:
- مدیریت مالی شرکتی (Corporate Finance)
- بازار سرمایه (Capital Market)
زیرگرایش مدیریت مالی شرکتی که با عنوان مدیریت مالی بنگاهها هم شناخته میشود، حاوی آموزشهایی با رویکرد بررسی امور مالی درونی یک سازمان، شرکت یا بنگاه است. در این آموزشها به مدیریت امور مالی یک شرکت، تجزیه و تحلیل گزارشهای مالی آن، نحوه سودآوری و تصمیمگیری مالی برای پروژههای جدید در کنار ارزشگذاری شرکتها پرداخته میشود.
این در حالی است که زیرگرایش بازار سرمایه مسائل مالی را در حوزههایی خارج از محدوده یک سازمان مورد بررسی قرار میدهد. این زیرشاخه به امور مالی بانکی، موسسات اعتباری، بازار بورس یا روشهای سرمایهگذاری و مدیریت ریسک در آن میپردازد.
چنانچه علاقمند باشید که آینده تحصیلی یا شغلی خود را در زیرگرایش مالی شرکتی دنبال کنید، انتخاب دروسی همچون مالی شرکتی کاربردی، مدیریت سرمایهگذاری، قیمتگذاری داراییها میتواند در ادامه مسیر برایتان مفیدتر واقع شود.
اما اگر بخواهید در حوزه بازار سرمایه فعالیت خود را پی بگیرید، درس کسبوکار تکنولوژی محور بلاکچین و رمزارزها، بانکداری یا بیمه برایتان مفیدتر خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه در زیرگرایش بازار سرمایه، با بازارهای بینالمللی و قوانین مالی مربوط به آنها نیز سروکار خواهید داشت، انتخاب دروس اختیاری مربوط به این موارد، جهتگیری آینده شما را به این سو سوق میدهد.
بیشتر بخوانید: بررسی همه جانبه تفاوتهای رشته mba و کارشناسی ارشد مالی
بازار کار گرایش مالی رشته MBA
فارغالتحصیلان این گرایش با توجه به مسیر تحصیلی و دروس اختیاری که در طول تحصیل پاس میکنند، میتوانند در ارگانهای دولتی همچون بانکها، موسسات مالی، هلدینگها و شرکتهای سرمایهگذاری، بازار بورس و غیره به عنوان مدیر مالی، مشاور در امور سرمایهگذاری یا تحلیلگر مالی مشغول به کار شوند.
با توجه به اینکه در رشته ام بی ای، افراد تا حد زیادی با اصول کارآفرینی و ایجاد واحدهای کسبوکار جدید و همچنین جنبههای مختلف مدیریتی آنها نیز آشنا میگردند، این قابلیت را خواهند داشت که نسبت به راهاندازی یک استارت آپ جدید نیز اقدام کنند.
سخن نهایی
مهمترین مسائلی که دانشآموختگان گرایش مالی mba در آنها مهارت مییابند، مسائل مربوط به مالیات، تورم، بودجهبندی، پیشبینی بازارهای مالی، مدیریت دارایی، ارزشگذاری سهام و داراییها در کنار سرمایهگذاری پرسود و کم ریسک است که در بسیاری از موقعیتهای شغلی کارآمد خواهد بود.
در صورتی که برای انتخاب از میان گرایشهای مختلف رشته MBA تردید و نیاز به مشاوره یا راهنمایی فردی بیشتری دارید، مشاوران مرکز آموزشی نوگام آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. ضمناً به کمک کلاسهای آموزشی کنکور ارشد mba که توسط این مجموعه ارائه میگردد، به آسانی میتوانید در بهترین دانشگاههای ایران به تحصیل در گرایش مالی یا هر یک از دیگر گرایشهای MBA بپردازید.
سوالات متداول
- مهمترین موقعیتهای شغلی برای فارغالتحصیلان گرایش مالی MBA چیست؟
دانشآموختگان این رشته میتوانند به عنوان مدیر مالی، مشاور سرمایهگذاری، تحلیلگر مالی و بسیاری از موقعیتهای دیگر در بانکها، موسسات مالی یا بیمهای و شرکتهای دولتی یا خصوصی استخدام شوند یا استارت آپ جدیدی را راهاندازی نمایند.
- در پایان دوره کارشناسی ارشد مالی MBA چه مهارتهایی خواهیم داشت؟
در پایان این دوره میتوانید امور مالی و گزارشهای مالی شرکتها را تجزیه و تحلیل نمایید، مسیر آینده بازارهای تجاری را پیشبینی کنید، در مورد بورس، تورم و مالیات و بسیاری موارد دیگر به سایرین مشاوره دهید و غیره.
- طول دوره کارشناسی ارشد مالی MBA چقدر است؟
این دوره در دو سال، معادل چهار ترم یا نیمسال تحصیلی به اتمام میرسد و 48 یا 51 واحد درسی در دانشگاههای گوناگون برای آن در نظر گرفته میشود.
نظرات