رشته مدیریت فناوری اطلاعات به منظور بهرهمندی سازمانها از فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میشود تا به پرورش متخصصان این حوزه بپردازد. افرادی که در این رشته تحصیل میکنند، هم با مدیریت و هم با فناوری آشنا میشوند. این افراد نگاه مدیریتی به منظور پیوند بین فضای سازمان، فناوری و کسب و کار خواهند داشت. در حقیقت این پیوند بر عهده این افراد خواهد بود. بنابراین معمولاً داوطلبانی که به فضای کسب و کار و البته فضای فناوری علاقهمند هستند و بخشهای مختلف کسب و کار را با نگاه فناوری مشاهده میکنند، علاقمند به ادامه تحصیل در رشته فناوری اطلاعات میباشند.
برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد مدیریت فناوری اطلاعات باید در کنکور این رشته شرکت کرد و به مطالعه برخی از دروس پرداخت. آیا شما میدانید که دروس کنکور کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات چه هستند؟ آیا میدانید که هر کدام از این دروس چه ضریبی دارند؟ در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا پاسخ این سوالات را دریافت نمایید.
فهرست مقاله
- گرایشهای کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
- بازار کار مدیریت فناوری اطلاعات
- دروس امتحانی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
- پیشنهاد نوگام
- پکیج نکته و تست مدیریت فناوری اطلاعات
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
گرایشهای کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
پیش از بررسی دروس کنکور ارشد مدیریت فناوری اطلاعات بهتر است که گرایشهای مختلف این رشته را بشناسید. مدیریت فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایشهای کسب و کار الکترونیک، مدیریت منابع اطلاعاتی، سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته، مدیریت دانش و هوشمندی کسب و کار است. در حقیقت داوطلبان با توجه به علاقهمندی خود میتوانند در یکی از این گرایشها در مقطع کارشناسی ارشد به تحصیل بپردازند و پس از اتمام دوره تحصیلی خود، وارد بازار کار شوند.
پیشنهاد مطالعه: منابع آزمون کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
بازار کار مدیریت فناوری اطلاعات
مدیر فناوری اطلاعات یکی از بهترین و بهروزترین موقعیتهای شغلی را در سازمان خواهد داشت. استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا برای کسب و کارهایی که بتوانند در بازار رقابتی موفق باشند، نیاز به مدیران فناوری اطلاعات دارد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی سازمانها به مدیر آی تی، مدیر فناوری اطلاعات، مدیر پژوهشهای فناوری اطلاعات، کارآفرینی در فضای دیجیتال، بازاریابی دیجیتال، توسعه و پیادهسازی سیستمهای اطلاعاتی، توسعه کسب و کارهای دیجیتال و… نیاز دارند. در حالت کلی وضعیت بازار کار و آینده شغلی این رشته بسیار درخشان است و فارغالتحصیلان این رشته حتی میتوانند هم در ایران و هم در خارج از کشور نیز مشغول به کار مورد علاقه خود شوند.
دروس امتحانی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
اگر شما داوطلبان گرامی قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات را دارید، باید از عناوین دروس آزمون کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات مطلع باشید. این دروس چه هستند؟ شما برای شرکت در این آزمون ملزم به پاسخگویی به سوالات چه دروسی هستید؟ دروس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات شامل زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، ریاضی و آمار، تئوریهای مدیریت، اقتصاد خرد و کلان، تحقیق در عملیات، مدیریت تولید و بازاریابی است. همانطور که میدانید هر کدام از این دروس دارای ضرایب خاص خود هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
ضرایب دروس کنکور ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
حال که با دروس کنکور کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات آشنا شدید، باید ضرایب هر کدام از این دروس را نیز بدانید. در این کنکور برای هر کدام از دروس زبان عمومی و تخصصی انگلیسی و تئوریهای مدیریت ضریب ۳ در نظر گرفته شده است. هر کدام از دروس اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، ریاضی و آمار، اقتصاد خرد و کلان، تحقیق در عملیات، مدیریت تولید و بازاریابی دارای ضریب 2 هستند.
پیشنهاد نوگام
شما داوطلبان گرامی برای مطالعه دروس آزمون کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، نیاز به برنامهریزی درستی دارید و باید روند مطالعاتی صحیحی را پیش گیرید. یکی از بهترین روشهای مطالعاتی این است که در مرحله و فاز اول به یادگیری درسنامه بپردازید و به خوبی روی آن مسلط شوید. شما باید در فاز دوم مطالعاتی به مرور درسنامه و حل تمرینهایی بپردازید تا درسنامه در ذهن شما به خوبی تثبیت شود. در فاز سوم و آخر مطالعاتی شما باید مهارتهای تستزنی خود را ارتقا دهید و سرعت تستزنی خود را افزایش دهید. مجموعه نوگام مطابق با این روند مطالعاتی درست، پکیج کامل درس و تست ارشد مدیریت فناوری اطلاعات و پکیج کامل نکته و تست ارشد مدیریت فناوری اطلاعات را ارائه میدهد.
مدیریت در اسلام
درس مدیریت از دیدگاه اسلام درسی مهم است که در این آزمون ضریب ۲ دارد. این درس شامل سرفصلهایی مانند مفهوم شناسی سازمان و مدیریت از دیدگاه اسلام، مبانی برنامهریزی در مدیریت اسلامی، مبانی سازماندهی در مدیریت اسلامی و… است. داوطلب با شرکت در دوره درس و تست مدیریت در اسلام نوگام درسنامه را به صورت کامل میآموزد و روی آن مسلط میشود.
تئوریهای مدیریت
در دوره درس و تست تئوریهای سازمان و مدیریت داوطلب درسنامه را به صورت کامل میآموزد و جزوه تایپ شدهای به او ارائه میشود. این درس در کنکور ارشد مدیریت فناوری اطلاعات ضریب ۳ دارد. این درس دارای سرفصلهایی مانند درک عناصر و مفاهیم مهم در سازمان و مدیریت، عناصر مشترک سازمانی، فرهنگ سازمانی، متغیر اقتضایی اندازه و استراتژی، متغیر اقتضایی قدرت کنترل و… است.
اقتصاد خرد و کلان
درس اقتصاد خرد و کلان یکی از دروس تخصصی کنکور ارشد رشته مدیریت محسوب میشود که در این آزمون دارای ضریب ۲ است. داوطلبانی که در دوره درس و تست اقتصاد خرد و کلان شرکت میکنند، درسنامه را به خوبی میآموزند و روی آن تسلط کامل پیدا خواهند کرد. یکی از ویژگیهای مهم کلاسهای درس و تست نوگام مشاهده فیلم کلاسها به تعداد دفعات و نامحدود است.
بازاریابی
درس بازاریابی یکی از دروس امتحانی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات است که هدف آن آشنایی دانشجویان با نیازها و خواستههای انسانی در یک سازمان، فلسفه و اهداف مدیریت بازار پیشرفته و… میباشد. در دوره درس و تست مدیریت بازاریابی نوگام درسنامه به صورت کامل تدریس میشود و برای هر کدام از بخشهای این درس، تستهای منتخبی مورد بررسی قرار میگیرد.
ریاضی و آمار
از آنجا که هر کدام از دروس ریاضی و آمار اهمیت بسیاری دارند، مجموعه نوگام کلاسهای جداگانهای برای این دو درس در نظر گرفته است. دوره درس و تست ریاضی ارشد مدیریت به منظور یادگیری و تسلط داوطلب بر درسنامه ارائه میشود. در این کلاس برای هر کدام از بخشهای مختلف درس ریاضی تستهای منتخبی مورد بررسی قرار میگیرد. یکی از ویژگیهای کلاسهای درس و تست نوگام ارائه برنامه تمرینی و مشاوره پیرامون چگونگی انجام برنامه تمرینی به دانشجویان است.
هدف از ارائه درس آمار آشنایی دانشجویان با علم آمار و نحوه به کارگیری آن در دانش مدیریت است. این درس دارای سرفصلهایی مانند تعریف علم آمار و آشنایی با مفاهیم آماری، نظریه احتمال، عملیات بر روی شاخصهای مرکزی و پراکندگی، انواع نمودار و کاربرد آنها و توزیع فراوانی، توزیع احتمال پیوسته و گسسته و… است. داوطلب در دوره درس و تست آمار مدیریت نوگام به خوبی درسنامه را میآموزد و میتواند به تعداد دفعات نامحدود به مشاهده فیلم کلاسها بپردازد.
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی یکی از مهمترین دروس کنکور ارشد مدیریت فناوری اطلاعات است که دارای ضریب ۳ است. در دوره درس و تست زبان عمومی و تخصصی ارشد تمامی قسمتهای مختلف درس زبان انگلیسی مورد بررسی قرار میگیرد و داوطلب به صورت کامل درسنامه را میآموزد و میتواند با تمرکز زیاد و روند مطالعاتی درست نتیجه درخشانی را از این درس نیز کسب نماید.
پیشنهاد مطالعه: دروس کنکور ارشد مدیریت منابع انسانی
پکیج نکته و تست مدیریت فناوری اطلاعات
کلاسهای نکته و تست ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، به منظور ارتقای مهارتهای تستزنی داوطلب و بالا بردن سرعت عمل او ارائه میشود. در این کلاسها تستهای دشواری مورد بررسی قرار میگیرد و نکات و تکنیکهای بسیار مهمی در مورد هر کدام از آنها ذکر میشود. داوطلب با شرکت در کلاسهای نکته و تست نوگام میتواند در کوتاهترین زمان ممکن به سوالات کنکور پاسخ درست دهد. کلاسهای درس و تست برای کنکور ارشد مدیریت فناوری اطلاعات شامل دورههای زیر میباشد:
- دوره نکته و تست مدیریت در اسلام
- دوره نکته و تست تئوریهای مدیریت
- دوره نکته و تست اقتصاد خرد و کلان
- دوره نکته و تست بازاریابی
- دوره نکته و تست آمار
- دوره نکته و تست ریاضی
- دوره نکته و تست زبان عمومی و تخصصی
نتیجهگیری
هر ساله داوطلبان بسیاری خواستار ادامه تحصیل در رشته مدیریت فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد هستند. در این مقاله از نوگام مروری بر دروس آزمون کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات داشتیم. پیشنهاد نوگام به شما داوطلبان گرامی ارائه شد. اکنون شما میدانید که میتوانید با شرکت در کلاسهای درس و تست و کلاسهای نکته و تست نوگام که مکمل یکدیگر هستند، در کنکور این رشته موفق شوید. در حقیقت دورههای نوگام در کنار یکدیگر، منابع مطالعاتی بسیار کاملی برای شما خواهند بود. با کارشناسان مجموعه نوگام تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.
سوالات متداول
- مدیر فناوری اطلاعات چه وظایفی در سازمان دارد؟
مدیر فناوری اطلاعات یکی از تخصصیترین و مهمترین شغلها را در سازمان دارد. این مدیر مسئولیت نظارت بر بخشهای مرتبط با تکنولوژی اطلاعات سازمان را عهدهدار خواهد بود. این فرد هم در حوزه مدیریت و هم در حوزه آیتی و کامپیوتر متخصص است. نظارت و برنامهریزی بر پژوهشهای آی تی، تأمین امنیت شبکه، مدیریت اعضای تیم آی تی، تهیه اطلاعات تجهیزات مربوط به فناوری اطلاعات، شناسایی فرصتهای آموزش مبانی فناوری اطلاعات به سایر اعضای سازمان، پیشنهاد به روز رسانی برای پیشرفت در مدیریت عالی، تهیه گزارشات کاری، معرفی بهترین بستر برای ذخیرهسازی اطلاعات و دادههای سازمان و… تنها بخشی از وظایف شغلی مدیر فناوری اطلاعات محسوب میشود. البته یک مدیر تمامی وظایف مذکور را بر عهده نخواهد داشت و وظایف او با توجه به نیازهای آن سازمان تعیین خواهند شد.
نظرات