آیا شما از داوطلبان کنکور دکتری مدیریت هستید؟ شما قصد ادامه تحصیل در کدام یک از رشتههای مجموعه مدیریت را دارید؟ کنکور دکتری مدیریت، آزمونی است که به منظور ارزیابی توانمندیهای علمی داوطلبان در رشته مدیریت و ادامه تحصیل آنها در مقطع دکتری برگزار میشود. شما برای راهیابی به دانشگاه و ادامه تحصیل در مقطع دکتری یکی از رشتههای مجموعه مدیریت، باید ابتدا در کنکور دکتری شرکت کنید و پس از دریافت کارنامه، به انتخاب رشته بپردازید.
کارنامه کنکور دکتری مدیریت، نتیجه تلاشهای شما در این آزمون چالشبرانگیز است. این کارنامه شامل نمرات کسب شده داوطلب در بخشهای مختلف کنکور دکتری مدیریت میباشد. مرکز آموزشی نوگام قصد دارد که در ادامه به بررسی کارنامه کنکور دکتری مدیریت بپردازد تا شما متقاضیان گرامی، متوجه جزئیات این کارنامه شوید.
فهرست مقاله
- کنکور دکتری مدیریت پیش از سال ۱۴۰۳
- کنکور دکتری مدیریت در سال ۱۴۰۳
- دروس کنکور دکتری مدیریت
- کارنامه کنکور دکتری مدیریت در سال ۱۴۰۳
- نتیجهگیری
کنکور دکتری مدیریت پیش از سال ۱۴۰۳
تا پیش از کنکور سال ۱۴۰۳، رشته مدیریت دارای ۷ زیررشته مختلف بود. این ۷ زیررشته شامل رشته مدیریت بازرگانی و راهبردی، رشته مدیریت دولتی، رشته مدیریت صنعتی، رشته مدیریت رسانه و اطلاعات، رشته مدیریت فناوری اطلاعات، رشته کارآفرینی، آیندهپژوهی و مدیریت تکنولوژی و رشته مالی بودند. بنابراین تا پیش از سال ۱۴۰۳ هر کدام از این زیر رشتههای مجموعه مدیریت، یک رشته محسوب میشدند که در دفترچه ثبت نام دکتری دارای کد جداگانهای بودند.
بنابراین از همان ابتدا مشخص بود که داوطلب کنکور دکتری مدیریت، قصد شرکت در کنکور کدام یک از این ۷ رشته را دارد. به عنوان مثال فردی که قصد شرکت در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی را داشت، با انتخاب کد رشته مربوط به مدیریت بازرگانی و راهبردی، در کنکور دکتری همین رشته شرکت میکرد و در کارنامه دکتری مدیریت او نیز رتبه و تراز رشته مدیریت بازرگانی و راهبردی ارائه میشد.
کنکور دکتری مدیریت در سال ۱۴۰۳
در سال ۱۴۰۳ رشتههای مجموعه مدیریت با یکدیگر ترکیب شدند و برای تمامی زیر رشتههای رشته مدیریت، یک کد رشته در نظر گرفته شد. در این سال کد رشته کنکور دکتری مدیریت، ۲۱۶۲ بود. اگر شما داوطلبان گرامی به دفترچه ثبت نام کنکور سال ۱۴۰۳ دقت کنید، متوجه میشوید که کد رشته ۲۱۶۲ با نام رشته مدیریت، دارای ۷ کد ترکیب مختلف است. بنابراین تمامی زیر رشتههای مدیریت با کد 2162 در دفترچه ثبت نام کنکور دکتری ثبت شدهاند.
کد ترکیب ۱ مربوط به مدیریت بازرگانی و راهبردی، کد ترکیب ۲ مربوط به مدیریت دولتی، کد ترکیب ۳ مربوط به مدیریت صنعتی، کد ترکیب ۴ مربوط به مدیریت رسانه بود. کد ترکیب ۵ برای رشته مدیریت فناوری اطلاعات، کد ترکیب ۶ برای کارآفرینی، مدیریت فناوری، آیندهپژوهی، سیاستگذاری علم و فناوری و کد ترکیب ۷ برای رشته مالی و بیمه در نظر گرفته شده بود. بنابراین متوجه میشویم که داوطلب کنکور دکتری مدیریت سال ۱۴۰۳ هنگام ثبت نام برای شرکت در هر یک از این رشتهها، فقط کافی بود که کد ۲۱۶۲ مربوط به رشته مدیریت را انتخاب میکرد که شامل تمامی این رشتهها میشد.
دروس کنکور دکتری مدیریت
در حالت کلی دروس کنکور دکتری مدیریت شامل دروس عمومی و دروس تخصصی است. دروس عمومی شامل ۲ درس استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی میباشد. هر کدام از این دروس عمومی دارای ضریب ۱ هستند و درصد آنها در کارنامه نیز به صورت جداگانهای ارائه میشود. بنابراین درس استعداد تحصیلی دارای ضریب ۱ است و درس زبان انگلیسی نیز ضریب ۱ دارد. در کنکور دکتری مدیریت برای مجموع دروس تخصصی ضریب ۴ در نظر گرفته شده است. در کارنامه کنکور دکتری مدیریت نیز درصد جداگانهای برای دروس تخصصی ارائه میشود. بنابراین کارنامه کنکور دکتری داوطلب دارای ۳ درصد متفاوت برای دروس استعداد تحصیلی، زبان عمومی و دروس تخصصی است.
بدیهی است که دروس امتحانی کنکور دکتری رشتههای مختلف مجموعه مدیریت، با یکدیگر متفاوت هستند. این یعنی داوطلبی که قصد قبولی در رشته مدیریت بازرگانی را دارد، فقط به سوالات دروس مشخص شده برای رشته مدیریت بازرگانی پاسخ میدهد و یا افرادی که میخواهند در رشته مدیریت فناوری اطلاعات قبول شوند، باید به سوالات دروس مشخص شده برای این رشته پاسخ دهند.
ناگفته نماند که برخی از درسها مانند آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت و اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام برای تمامی رشتههای مجموعه مدیریت در کنکور مقطع دکتری یکسان است و این را نیز میدانیم که داوطلبان رشتههای مختلف ملزم به پاسخگویی به سوالات دروس عمومی مانند استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی نیز هستند.
بنابراین از آنجا که برخی از دروس در بین رشتههای مختلف مشترک و یکسان است، ممکن است که در کارنامه کنکور دکتری مدیریت، داوطلب در چند کد رشته رتبه خوبی کسب کند. پس متوجه شدید که در بین دروس تخصصی رشتههای مدیریت کنکور دکتری، ۳ درس مشترک برای تمامی رشتههای این مجموعه در نظر گرفته شده است. این سه درس شامل آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت و اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام است.
پس داوطلبان کنکور دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت رسانه، مدیریت فناوری اطلاعات، کارآفرینی آیندهپژوهی، مدیریت فناوری و مالی و بیمه باید علاوه بر دروس عمومی یعنی استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی، به این 3 درس مشترک یعنی آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت و اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام نیز پاسخ دهند.
البته برای هر کدام از این رشتهها دروس جداگانهای نیز در نظر گرفته شده است که فقط مختص به خود آن رشته میباشند. با هم مروری بر دروس تخصصی غیر مشترک زیرشاخههای رشته مدیریت در کنکور دکتری خواهیم داشت.
- برای کد ترکیب ۱ یعنی رشته مدیریت بازرگانی و راهبردی، دروس تخصصی بازاریابی و مدیریت بازار پیشرفته و مدیریت استراتژیک پیشرفته نیز در نظر گرفته شده است.
- داوطلبان رشته مدیریت دولتی با کد ترکیب ۲ باید به سوالات درس نظریهها و مبانی مدیریت دولتی و درس نظریهها و مبانی خطمشیگذاری دولتی پاسخ دهند.
- برای کد ترکیب ۳ یعنی مدیریت صنعتی، درسهای تحقیق در عملیات پیشرفته و مدیریت تولید و عملیات پیشرفته در نظر گرفته شده است.
- مدیریت رسانه با کد ترکیب ۴ دارای دروس تخصصی مدیریت ارتباط و رفتار سازمانی و مدیریت استراتژیک میباشد.
- برای مدیریت فناوری اطلاعات با کد ترکیب ۵، دروس سیستمهای اطلاعات مدیریت پیشرفته و مدیریت دانش در نظر گرفته شده است.
- داوطلبان رشته کارآفرینی، مدیریت فناوری و آیندهپژوهی با کد ترکیب ۶ باید به سوالات درس نظریههای کارآفرینی، درس تئوریهای نوآوری و درس مدیریت استراتژیک پیشرفته پاسخ دهند.
- برای رشته مالی و بیمه با کد ترکیب ۷ هم درس ریسک و مدیریت سرمایهگذاری و درس بازارها و نهادهای مالی در نظر گرفته شده است.
بنابراین برای تمامی داوطلبان کنکور دکتری مدیریت، دروس عمومی و دروس تخصصی در نظر گرفته شده است. دروس عمومی شامل استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی است. دروس تخصصی شامل دروس مشترک بین تمامی زیررشتهها و دروس غیر مشترک است. دروس مشترک، آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام هستند. دروس غیر مشترک هر یک از زیر شاخهها را نیز ذکر کردیم.
کارنامه کنکور دکتری مدیریت در سال ۱۴۰۳
اکنون که شما داوطلبان گرامی با زیر رشتههای مدیریت با کد ۲۱۶۲ و دروس هر کدام از این زیر رشتهها آشنا شدید، بهتر است که به بررسی کارنامه کنکور دکتری مدیریت در سال ۱۴۰۳ بپردازیم. این کارنامه شامل چند قسمت مختلف است که آنها را بررسی میکنیم.
بخش الف – مشخصات ثبت نامی
در قسمت الف، مشخصات ثبت نامی مانند شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنسیت، شماره شناسنامه، سال تولد، سهمیه نهایی و سهمیه ثبت نامی آورده شده است. علاوه بر این عکس داوطلب نیز در این قسمت مشاهده میشود. در یک جدول جداگانه در همین قسمت الف سوابق تحصیلی دانشجو مشاهده میشود.
معدل کارشناسی، معدل کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای، نام رشته کارشناسی، نام رشته کارشناسی ارشد، موسسه فارغالتحصیلی کارشناسی و نام موسسه فارغالتحصیلی کارشناسی ارشد و همینطور وضعیت تحصیلی یا فارغالتحصیلی بند ۱۹ تقاضانامه در این جدول درج شده است.
بخش ب – اطلاعات مجموعه امتحانی
قسمت ب مربوط به اطلاعات مجموعه امتحانی داوطلب است. این بخش دارای دو جدول است. در جدول ۱ شما ۷ کد ترکیب را مشاهده میکنید که نمره خام به درصد به هر کدام از آنها به صورت جداگانه نوشته شده است. پیشتر به صورت مفصل در مورد این ۷ کد ترکیب رشته مدیریت صحبت کردیم. در کنار این کد ترکیبها درصد دروس استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی نیز درج میشود.
بنابراین در جدول ۱ قسمت ب، درصد مربوط به تمامی کد ترکیبها یعنی ۷ کد ترکیب به همراه درصد استعداد تحصیلی و درصد زبان انگلیسی ارائه میشود. اما این درصدها به چه معنا میباشد؟ به عنوان مثال فرض کنید که در کارنامه یک داوطلب در قسمت کد ترکیب ۱ ( یعنی مدیریت بازرگانی)، ۴۰ درصد درج شده باشد. این داوطلب مجموعاً ۴۰ درصد ضریب ۴ سوالات را پاسخ داده است و این ۴۰ درصد به علاوه درصد استعداد تحصیلی و درصد زبان انگلیسی، رتبه داوطلب را تعیین میکند.
از آنجا که ۳ درس کنکور دکتری ( آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام ) در بین تمامی زیررشتههای مدیریت مشترک است، این داوطلب در ترکیبهای دیگر نیز درصدی را مشاهده میکند. به عنوان مثال ممکن است داوطلبی که در کد ترکیب ۱ یعنی مدیریت بازرگانی ۴۰ درصد زده باشد، در کل ترکیبهای دیگر حدود ۱۶ درصد مشاهده کند. این نشان میدهد که این داوطلب در سه درس مشترک بین تمامی این کد ترکیبها، درصد حدود ۱۶ را کسب کرده است اما آنچه که تعیین کننده رتبه و تراز داوطلب میباشد، دروس تخصصی غیر مشترک رشته او است.
در همین قسمت ب، جدول شماره ۲ نیز مشاهده میشود که شامل شماره داوطلب، گروه آزمایشی علوم انسانی، کد مجموعه امتحانی ۲۱۶۲ و نام مجموعه امتحانی مدیریت است.
بخش ج – وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره و کد ترکیب
در این قسمت یک جدول مشاهده میشود که شامل کد ترکیبها است و روبهروی هر کد ترکیب، وضعیت داوطلب برای مجاز بودن در دوره روزانه و سایر دورهها ( دانشگاه آزاد اسلامی، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و … ) مشخص شده است. به عنوان مثال داوطلبی که در کد ترکیب ۱ یعنی مدیریت بازرگانی و راهبردی مجاز دوره روزانه و سایر دورهها باشد، روبهروی کد ترکیب ۱ کلمه “هستید” را مشاهده میکند. بنابراین در قسمت ج مشخص میشود که داوطلب در کدام کد ترکیب مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه یا سایر دورهها است.
بخش د – وضعیت علمی داوطلب در بین حضار در جلسه آزمون در مجموعه امتحانی
در قسمت د وضعیت علمی داوطلب در بین تمامی افراد حاضر در جلسه آزمون در مجموعه امتحانی مدیریت ارائه میشود. در این قسمت جدولی مشاهده میشود که در آن رتبه در سهمیه مشخص شده است. اگر داوطلب فقط دارای سهمیه آزاد باشد، در این قسمت فقط سهمیه آزاد نوشته میشود و رتبه او در سهمیه آزاد مشخص خواهد شد. اگر داوطلب دارای سهمیههای دیگری باشد، رتبه او یک بار در سهمیه آزاد مشخص خواهد شد و یک بار هم رتبه در سهمیه مشخص خودش، محاسبه میشود.
به این نکته توجه کنید که رتبه اصلی افرادی که دارای سهمیه هستند، رتبه آنها در سهمیه آزاد است. در حقیقت رتبهای که داوطلب در سهمیه خودش کسب کرده است، فقط در بین داوطلبانی که آن سهمیه را داشتند، محاسبه میشود. در این جدول برای تمامی کد ترکیبهای رشته مدیریت نمره کل، رتبه در سهمیه، آخرین رتبه مجاز دوره روزانه و آخرین رتبه مجاز سایر دورهها مشاهده میشود.
آنچه اهمیت دارد، تراز داوطلب است. برای دعوت به مصاحبه، تراز اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال فرض کنید که یک دانشگاه، برای رشته مدیریت بازاریابی تراز ۵۸۰۰ را در نظر میگیرد. در این صورت افرادی که تراز آنها بیشتر از ۵۸۰۰ است، به مصاحبه دکتری این دانشگاه دعوت میشوند و افرادی که تراز کمتر از ۵۸۰۰ دارند، دعوت به مصاحبه دکتری نخواهند شد. بنابراین آخرین بخش مربوط به کارنامه دکتری مدیریت، وضعیت علمی داوطلب در بین تمامی حضار در جلسه کنکور دکتری مجموعه مدیریت برای تمامی کد ترکیبها است.
نتیجهگیری
مرکز آموزشی نوگام، در این مقاله توضیحات جامعی درباره کارنامه کنکور دکتری مدیریت و دروس مربوط به کنکور دکتری مدیریت به شما داوطلبان گرامی ارائه داد. این مجموعه دورههای متنوعی شامل کلاسهای درس و تست و نکته و تست را برای دروس مختلف کنکور دکتری رشته مدیریت برگزار میکند. شما داوطلبان عزیز با شرکت در این کلاسها، میتوانید علاوه بر یادگیری کامل درسنامه و تسلط بر آن، مهارتهای تستزنی خود را تقویت کنید.
از ویژگیهای پکیجهای آموزشی نوگام میتوان به ارائه جزوه تایپ شده، امکان مشاهده فیلم کلاسها با دسترسی نامحدود، حل و بررسی تستهای منتخب در کلاس و … اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در پکیج کامل درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی، پکیج کامل درس و تست دکتری مدیریت دولتی و سایر پکیجهای مربوط به کنکور دکتری مدیریت، کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید و گامی بلند به سوی موفقیت در کنکور دکتری مدیریت بردارید.
نظرات