آزمون دکتری علوم انسانی یکی از مهمترین آزمونهای دوره دکتری در ایران است، در این مقاله از وبسایت نوگام، این آزمون را معرفی میکنیم و آن را از دو جنبه چالشها و فرصتها مورد بررسی قرار میدهیم، سپس سؤالات و پاسخنامه بخش زبان آزمون دکتری رشته علوم انسانی سال 1401 را خواهیم دید، با ما همراه باشید.
معرفی آزمون دکتری علوم انسانی
همانطور که در مقالات قبلی نیز عنوان شد، آزمون دکتری از سال ۱۴۰۱ در دانشگاههای سراسری و آزاد ادغام شدهاند و این یکپارچه شدن آزمونها، قبولی داوطلبان را در این آزمون سادهتر کرده است، زیرا مانند گذشته دیگر نیازی به مطالعه منابع مجزا برای هر آزمون نیست و داوطلبان میتوانند با تمرکز بر روی یک سری منابع مشخص به موفقیت دست یابند.
داوطلبان آزمون کنکور دکتری علوم انسانی مجموعاً دو دفترچه دریافت میکنند، یک دفترچه سؤالات عمومی که برای تمام رشتههای گروه علوم انسانی یکسان است (به جز رشته امتحانی ترجمه، زبان و ادبیات عربی) و دیگری دفترچه سؤالات اختصاصی آزمون و شامل مباحث تخصصی بر اساس رشته انتخابی داوطلبان است. در جلسه آزمون، ابتدا دفترچه سؤالات اختصاصی توزیع میشود و پس از اتمام مهلت پاسخگویی، دفترچه سؤالات عمومی در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
فرصتها و چالشهای آزمون دکتری علوم انسانی
آزمون دکتری علوم انسانی آزمونی چالشبرانگیز است و در عین حال فرصتهای زیادی را نیز برای داوطلبان فراهم میکند. لذا داوطلبان برای موفقیت در این آزمون باید از آمادگی بالایی برخوردار باشند و به خوبی از چالشهای آن آگاه باشند. در ادامه نگاهی به چالشها و فرصتهای این آزمون میاندازیم:
چالشهای آزمون دکتری علوم انسانی:
- سطح بالای سؤالات: سؤالات آزمون دکتری علوم انسانی از سطح بالایی برخوردار هستند و داوطلبان باید برای پاسخگویی به آنها از دانش و مهارتهای کافی برخوردار باشند.
- رقابت شدید: رقابت برای ورود به مقطع دکتری علوم انسانی بسیار شدید است و داوطلبان برای موفقیت در این آزمون باید از آمادگی بالایی برخوردار باشند.
فرصتهای آزمون دکتری علوم انسانی:
- کسب دانش و مهارتهای مورد نیاز برای ورود به مقطع دکتری: آزمون دکتری علوم انسانی فرصتی را برای داوطلبان فراهم میکند تا دانش و مهارتهای مورد نیاز برای ورود به مقطع دکتری را کسب کنند.
- افزایش فرصتهای شغلی و افزایش درآمد با اخذ مدرک دکتری علوم انسانی: داشتن مدرک دکتری میتواند موقعیتهای شغلی بهتر و با حقوق و مزایای بالاتری برای فارغالتحصیلان فراهم کند.
سؤالات زبان دکتری گروه علوم انسانی 1401
سؤالات درس زبان در آزمون دکتری گروه علوم انسانی از سه بخش تشکیل شده است: گرامر، واژگان و درک مطلب که مجموعاً شامل 30 سوال است، بخش گرامر شامل 8 سؤال، بخش واژگان در آزمون شامل 12 سؤال و بخش درک مطلب نیز شامل 10 سؤال است. دفترچه سؤالات به همراه پاسخنامه این آزمون حدوداً یک هفته پس از برگزاری کنکور دکتری در سایت سازمان سنجش منتشر میشود. همچنین شما میتوانید از این بخش برای دانلود سؤالات زبان عمومی دکتری گروه علوم انسانی 1401 اقدام نمایید. (روی عکس کلیک نمایید.)
بیشتر بخوانید: سؤالات زبان دکتری علوم انسانی 1402 + پاسخ تشریحی
منابع آزمون زبان دکتری گروه علوم انسانی
برای موفقیت در آزمون زبان دکتری علوم انسانی، داوطلبان باید منابع مناسبی را برای مطالعه انتخاب کنند. هیچ منبع کاملی برای پوشش دادن تمام مباحث آزمون وجود ندارد، اما مجموعه منابعی که در ادامه معرفی میکنیم، میتوانند گزینههای خوبی برای مطالعه داوطلبان دکتری باشند.
- کتاب 504 لغت ویژه تافل
- کتاب 1100 لغت ضروری
- کتاب 400 کلمه ضروری تافل
- کتاب Longman preparation course for the TOEFL test
- کتاب Essential Grammar In Use
- کتاب English Grammar Digest
- کتاب گرامر کاربردی زبان انگلیسی، شهاب اناری، انتشارات مبتکران
اگر در درس زبان ضعیف هستید، نگران نباشید. بسیاری از داوطلبان آزمون دکتری پایه زبان ضعیفی دارند. برای موفقیت در این درس، نیاز به آموزش فشرده و جامع دارید که با تکیه بر یک کتاب نمیتوان به آن دست یافت. اساتید نوگام با تجربه زیادی که در این زمینه دارند، میتوانند روشها و تکنیکهای خاصی را به شما آموزش دهند تا موفقیت شما در آزمون قطعی باشد.
بهترین شیوه برای یادگیری زبان عمومی کنکور دکتری، بهرهگیری از جزوات آموزشی اساتید مجرب و شرکت در کلاسهای آموزشی است. این جزوات و کلاسها، تکنیکهای تستزنی زبان و مهارت پاسخگویی به سوالات بخشهایی مثل درک مطلب را به شما آموزش میدهند.
در یک کلام، بهترین کتاب زبان عمومی دکتری، جزوهای است که توسط اساتید با تجربه نوگام تدوین شده و تدریس میشود.
بیشتر بخوانید: منابع زبان دکتری
خدمات نوگام برای موفقیت در کنکور دکتری علوم انسانی چیست؟
برای کسب رتبه قبولی در کنکور دکتری، برنامهریزی تحصیلی دقیق، شناخت درست مسیر، مدیریت زمان، استفاده از منابع درسی معتبر و دانستن تکنیکهای تستزنی و راهکارهای تخصصی موفقیت در آزمون ضروری است. مرکز آموزشی نوگام یکی از اولین مراکز پیشرو در حوزه دروس عمومی کنکور دکتری است و شما میتوانید از خدمات مشاوره رایگان نوگام استفاده نمایید. مشاوره طرح هدف که قدیمیترین خدمت مرکز آموزشی نوگام است و تحت نظارت مستقیم استاد عرفانیان، توسط رتبههای برتر کنکور و دانشجویان دانشگاههای برتر کشور انجام میشود. همچنین گروه آموزشی نوگام با برگزاری آزمونهای آزمایشی و همچنین ارائه پکیج ویژه دروس عمومی کنکور دکتری شامل دورههای درس و تست، نکته و تست و حل تمرین به شرح زیر تا قبولی شما در آزمون همواره در کنار شما هستند. لازم به ذکر است همواره در طول برگزاری دوره، ارتباط پرسش و پاسخ با اساتید به صورت کامل برای شما مهیا است.
پکیج دروس عمومی کنکور دکتری
این پکیج شامل دورههای زیر است:
- درس و تست استعداد تحصیلی
- حل تمرین استعداد تحصیلی
- نکته و تست استعداد تحصیلی
- درس و تست زبان عمومی
- حل تمرین زبان عمومی
- نکته و تست زبان عمومی
- و آزمونهای آزمایشی
اساتید این دوره استاد عرفانیان و دکتر ترکاشوند هستند.
سخن نهایی
در این مقاله، به بررسی درس زبان دکتری گروه علوم انسانی، منابع مورد نیاز جهت مطالعه آن پرداختیم. همانطور که میدانید، رقابت در آزمون دکتری بسیار شدید است و کسب درصدهای خوب در تمام دروس، ضروری است. مرکز آموزشی نوگام با ارائه خدمات مشاوره تحصیلی و برنامهریزی حرفهای، به داوطلبان کمک میکند تا در این مسیر به موفقیت برسند.
سوالات متداول
1- تفاوت آزمون ورودی مقطع دکتری با آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد چیست؟
آزمون ورودی مقطع دکتری با آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد از چند جنبه متفاوت است:
تفاوت در سطح علمی و گستره مباحث
در آزمون دکتری، سؤالات از سطح علمی بالاتری برخوردار هستند و داوطلبان باید دانش و مهارتهای بیشتری را برای موفقیت در این آزمون کسب کنند. این امر به دلیل ماهیت پژوهشی مقطع دکتری است. در مقطع دکتری، دانشجویان به انجام تحقیقات مستقل میپردازند و بنابراین باید دانش و مهارتهای بیشتری در زمینه رشته تحصیلی خود داشته باشند.
علاوه بر این، آزمون دکتری علاوه بر مباحث عمومی، شامل مباحث تخصصی رشته تحصیلی نیز میشود. این امر به دلیل نیاز به تسلط کامل داوطلبان به مباحث رشته تحصیلی خود است.
تفاوت در نحوه پذیرش
در آزمون دکتری، علاوه بر آزمون کتبی، بخشهای دیگری مانند رزومه، توصیهنامه، مقالات و مصاحبه نیز وجود دارد که در کنار هم، تأثیر زیادی در پذیرش داوطلبان در کنکور دارند.
– رزومه نشاندهنده سوابق تحصیلی، پژوهشی و حرفهای داوطلب است. داوطلبان باید رزومه خود را به گونهای تنظیم کنند که تواناییها و مهارتهای آنها را به بهترین شکل نشان دهد.
– توصیهنامه توسط اساتید و متخصصان مرتبط با رشته داوطلب نوشته میشوند. توصیهنامهها نشاندهنده تواناییها و شایستگیهای داوطلب از نظر اساتید و متخصصان است.
– مقالات، میزان تسلط داوطلب به مباحث رشته تحصیلی را نشان میدهند. داوطلبان باید مقالات خود را در مجلات و کنفرانسهای معتبر منتشر کنند تا تأثیر بیشتری در پذیرش آنها داشته باشد.
– مصاحبه، فرصتی برای داوطلب است تا تواناییها و انگیزههای خود را به اساتید نشان دهد. داوطلبان باید در مصاحبه خود، اطلاعات و مهارتهای خود را به خوبی به اساتید ارائه دهند.
داوطلبان برای موفقیت در آزمون دکتری باید به همه این بخشها توجه داشته باشند و برای آنها برنامهریزی کنند.
نظرات