بسیاری از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، با این مشکل روبهرو هستند که نحوه صحیح مطالعه و تکنیکهای موثر درس خواندن و تستزنی را نمیشناسند و در ماههای آخر منتهی به آزمون کارشناسی ارشد، با یادآوری حجم زیاد مطالب خوانده شده به مشکل برمیخورند و بخش زیادی از امید و انگیزه خود را از دست میدهند و زمان باقیمانده خود را به جای تست و مرور، به یادگیری دوباره مطالب میگذرانند و زمان زیادی را حرام میکنند. این در حالی است که اگر داوطلبان در ابتدا روش صحیح درس خواندن را پیش بگیرند و در ماههای آخر از تکنیکهای موثر مرور و به خاطر سپردن نظریهها و مطالب استفاده کنند، در ماههای آخر بدون هیچ مشکلی مطالب را به یاد میآوردند و با زدن تستهای بیشتر، آنها را در ذهن خود تثبیت میکنند. در این مقاله از وب سایت نوگام قصد داریم به معرفی این تکنیکها بپردازیم و بیاموزیم که چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی درس بخوانیم؟
چه مدت زمانی برای مطالعه برای کنکور ارشد روانشناسی کافی است؟
اگر برای شما این سوال پیش آمده است که چه مدت زمانی برای مطالعه برای کنکور ارشد روانشناسی کافی است؟ یا اینکه بهتر است از کی شروع کنید و روی چند ساعت درس بخوانید؟ این بخش مقاله برای شما است تا به این سوالات در ذهن خود پاسخ بدهید.
حقیقت این است که پاسخ این سوالات، برای هر فرد با شرایط خاص زندگی و ذهنی مختص به آن شخص، متفاوت است. شما برای گرفتن پاسخ این سوالات، باید ابتدا به خودتان رجوع کنید و ببینید که اولاً هدف شما کسب چه رتبهای در کنکور ارشد روانشناسی است؟ دوماً چه دانشگاهی را برای تحصیل مد نظر دارید؟ سوماً وضعیت درسی شما چگونه است؟ و سپس شرایط زندگی، شغل، محیط خانه و خانواده خود را بسنجید و ببینید که چه مقدار فرصت برای درست خواندن برای شما فراهم است. سپس میتوانید به جواب سوالات بالا دست پیدا کنید و بدانید که چه مدت زمانی برای مطالعه برای کنکور ارشد روانشناسی کافی است.
همچنین برای سنجش تواناییهای خود و همچنین آگاهی پیدا کردن از روشهای موثر درس خواندن متناسب با شخصیت و شرایط زندگی شما، میتوانید با مشاوران تحصیلی مشورت کنید و از راهنماییهای ارزنده آنها سود ببرید.
بیشتر بخوانید : معرفی از 0 تا 100 گرایشهای کارشناسی ارشد روانشناسی
شناخت منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی
شناخت منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی برای تمامی داوطلبانی که به فکر یادگیری روشهای درست و مناسب درس خواندن هستند، از واجبات است. شما اولاً باید بدانید که قصد تحصیل در کدام گرایش رشته روانشناسی را دارید، سپس این گرایشها را برای خود اولویت بندی کرده و با توجه به آنها، تمرکز خود را روی دروسی بگذارید که از ضریب بالاتری برای گرایش مد نظر شما دارد. شناخت صفر تا صد گرایشهای کارشناسی ارشد روانشناسی این کمک را به شما میکند که با آگاهی نسبت به ماهیت هر گرایش و سنجیدن آنها با تواناییها و علایق خود، آنها را طبق اولویت بچینید. همچنین دانستن ضرایب دروس کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی نیز قدم اول برای برنامه ریزی تحصیلی شما است.
کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی شامل درسهایی است که برای مطالعه هر کدام، چندین منبع خوب و جامع وجود دارد که از هر یک از این منابع، مباحثی در دروس کنکور ارشد روانشناسی مطرح میشود. جدول زیر این دروس و منابعی را نشان میدهد که به طور معمول توسط داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی مورد استفاده قرار میگیرند:
همانطور که میبینید، تعداد منابع موجود برای دروس کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، بسیار زیاد است و مباحث مطرح در آزمون کنکور ارشد، به صورت پراکنده در این منابع موجود است. در نتیجه، بسیاری از داوطلبان که با مشاوران تحصیلی در راستای یادگیری اصول صحیح درس خواندن مشورت میکنند، کلاسها و دورههای آموزشی درس و تست و نکته را به جای مطالعه منابع انتخاب میکنند؛ چرا که شرکت در کلاسهای درس به صورت تعاملی و همچنین استفاده از منابع و جزوات خلاصه شده و جامع، میتواند به صرفهجویی در وقت شما کمک کند و همچنین از ایجاد سردرگمی و ناامیدی به دلیل زیاد و پراکنده بودن مطالب، جلوگیری کند. در ادامه این مقاله، روشها و تکنیکهای مناسب و درست درس خواندن را به شما معرفی کرده و راهکارهایی برای جلوگیری از اتلاف وقت و حفظ انگیزه و تلاش مستمر شما ارائه میدهیم.
بیشتر بخوانید : ضرایب دروس کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی
چگونه با خدمات نوگام برای کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی درس بخوانیم؟
مجموعه نوگام ارائه دهنده بهترین خدمات مشاورهای و همچنین برگزار کننده کلاسهای درس و تست، حل تمرین و نکته و تست برای کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی میباشد، که همواره در تلاش است تا با تهیه جزوات، کمک گرفتن از اساتید برجسته و استخدام مشاوران خبره، به داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی یاری برساند.
روشهای صحیح درس خواندن برای کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، مسئلهای است که خیلی از داوطلبان کنکور از آنها ناآگاه هستند و همین امر باعث میشود با وجود هوش بالا و تلاش زیاد، نتوانند به نتیجهای که لیاقت آن را دارند، دست پیدا کنند. در نتیجه در این بخش از مقاله نوگام قصد داریم این روشها و تکنیکها را به شما آموزش دهیم.
خلاصه نویسی را جدی بگیرید!
با خلاصه نویسی کردن مطالبی که به تازگی آنها را مطالعه کردهاید، میتوانید اطلاعات را در ذهن خود دسته بندی کرده و تثبیت نمایید. همچنین داشتن یک خلاصه نویسی تمیز و مرتب، به شما این امکان را میدهد تا بعداً برای مرور درسها از آن استفاده کنید و مطالب را سریعتر و سازماندهی شدهتر مرور کنید. اما اگر نوشتن مطالب برای شما سخت است و یا نمیدانید چطور یادداشت بردارید تا مطالب را مرتب و دسته بندیشده روی کاغذ بنویسید، باید بگوییم که اساتید در مجموعه نوگام برای دروس مختلف کنکور ارشد روانشناسی و حتی دروس کنکور دکتری برای داوطلبان آزمون دکتری، علی الخصوص درس عمومی استعداد تحصیلی جزوات جامع و ارزندهای برای شما تهیه کرده و به شما ارائه میدهند. شما میتوانید با ثبت نام در کلاسهای درس و تست مخصوص کنکور ارشد روانشناسی، از این جزوات و درسنامهها بهرهمند شوید.
پی در پی مرور کنید!
وقتی در زمان کوتاهی حجم زیادی از مطالب را مطالعه میکنید، ذهن شما انرژی زیادی را صرف نگهداری این دروس در حافظه و انتقال آنها به حافظه بلند مدت میکند. از این رو، بدیهی است که برخی مطالب در این روند نقل و انتقال، فراموش میشوند. از این جهت است که مرور پی در پی درسها بسیار مهم و ضروری است و شما باید در کنار یادگیری مطالب جدید، مطالب گذشته را نیز مرور کنید.
تست فراوان بزنید!
بخشی از روند مرور کردن مطالب، با تست زدن صورت میگیرد. پاسخ دادن به سوالات آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی علاوه بر تسلط بر مطالب، نیازمند آگاهی نسبت به تکنیکهای پرکاربرد تست زنی، مدیریت زمان و سرعت عمل است. شما باید قبل از شرکت در آزمون، در روند مطالعه و یادگیری مطالب مطرح در کنکور ارشد روانشناسی، تستهای فراوان بزنید تا هم مطالب آموخته شده را برای خود مرور کنید و هم مهارت تست زنی خود را تقویت کنید. شما همچنین میتوانید با شرکت در کلاسهای نکته و تست کنکور ارشد روانشناسی مجموعه نوگام، تکنیکها و مهارتهای لازم برای تست زدن را بیاموزید و به اندازه دهها قدم از سایر رقبای خود جلو بیافتید.
بیشتر بخوانید: از 0 تا 1000 منابع زبان انگلیسی دکتری روانشناسی
از مثال برای یادگیری استفاده کنید!
برای رشتهای مثل روانشناسی، شما باید بتوانید کاربرد مطالبی که میخوانید را در زندگی خود، اطرافیان و یا حتی در فیلمها و کتابها پیدا کنید. یادگیری مطالب با استفاده از مثالهای عینی، به شما این کمک را میکند تا مسائل و نظریات روانشناسی را بهتر و عمیقتر بفهمید و در نتیجه، این فهم عمیق به شما این کمک را میکند که بتوانید به هر سوالی که از آن مبحث مطرح میشود، با تکیه بر منطق خود پاسخ دهید.
سخن نهایی
با اینکه تکنیکهای زیادی برای یادگیری روشهای صحیح درس خواندن وجود دارد، با این حال ممکن است همه روشها روی تمام افراد جواب ندهد. بهترین کار این است که هر داوطلب کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، با مشورت گرفتن از مشاوران حاذق، روشهای مناسب خود را برای درس خواندن پیدا کند و با پیش گرفتن آنها، به موفقیت نزدیک شود.
سوالات متداول
1 . بهترین روش تثبیت مطالب در ذهن چیست ؟
بهترین روش تثبیت مطالب در ذهن، استفاده از خلاصه نویسی میباشد.
2 . آیا میتوان تنها با حفظ کردن دروس درصد بالایی در آنها کسب کرد؟
نمیتوان تنها با حفظ کردن مطالب، در کنکور ارشد روانشناسی به درصد بالایی رسید و این مسئله نیازمند یادگیری عمیق میباشد.
3 . برای شناخت گرایشهای کارشناسی ارشد روانشناسی چه باید کرد؟
شما میتوانید با مراجعه به وب سایت مجموعه نوگام و مطالعه مقاله صفر تا صد گرایشهای رشته روانشناسی، آنها را بشناسید.
مهسا 4 شهریور 1402
عالی بود👌🏻
Amir 12 مهر 1402
خیلی خوب بود مرسی از شما
طناز 14 مهر 1402
سلام
خیلی مقاله کاربردی و آموزنده ای بود🙏
رضایی 15 مهر 1402
این منابعی ک تو متن معرفی شده رو خود مجموعه میتونه در اختیار ما بذاره؟
خانم طاهری 19 مهر 1402
مقاله هاتون حکم یه مشاور خوب رو داره
کامل و جامع و بدرد بخور 👌
قوی دل 20 مهر 1402
میخواستم برای برنامه ریزی کنکور و طرح هدف ثبت نام کنم
لطفاً منو راهنمایی بفرمایید
مهسا محمدی 24 مهر 1402
سلام وقتتون بخیر. جهت ثبتنام میتوانید از طریق لینک از اقدام بفرمایید.
https://www.nogamcenter.com/product/phd-consulting/
پرنیا 20 مهر 1402
اطلاعات خوبی بود، البته من آمار موسسه نوگام رو شرکت کردم، کلاس بسیار خوب و مفیدیه و به بقیه پیشنهاد میدم.
M.B 20 مهر 1402
کامل و کاربردی
سپاس🙏
یلدا 21 مهر 1402
ممنون میشم اگر در این زمینه میتینگ هم برگزار کنید کامل کننده این اطلاعات خواهد بود🙏
فاطمه ایوبی 22 مهر 1402
فوقالعاده💜
Farid 22 مهر 1402
منابع خیلی خوبی رو معرفی کردین ممنون 🙏
Setareh 24 مهر 1402
لطفاً آموزش کامل خلاصه نویسی هم ارائه بدین