اگر شما از داوطلبانِ ادامه تحصیل در مقطع دکتری هستید، حتماً میدانید که آزمون کتبی یعنی کنکور دکتری فقط نصف نمره را به خود اختصاص میدهد. این یعنی ۵۰ درصد نمره مربوط به آزمون کتبی شما خواهد بود و ۵۰ درصد دیگر به مصاحبه دکتری شما بستگی دارد. بنابراین کاملاً واضح است که داوطلب باید آمادگی کافی برای شرکت در مصاحبه دکتری را داشته باشد. بسیاری از دانشجویان در آزمون کتبی کنکور دکتری موفق هستند اما به جزئیات مصاحبه توجهی نمیکنند و در این جلسه مهم عملکردی ضعیف دارند و به همین دلیل در دانشگاه مورد نظر پذیرش نمیشوند.
در جلسه مصاحبه سوالات بسیاری از داوطلبان پرسیده میشود که یکی از این سوالات مهم، مربوط به زبان انگلیسی است و شما باید خودتان را به اساتید حاضر در جلسه به زبان انگلیسی معرفی کنید. البته علاوه بر معرفی به زبان انگلیسی در جلسه مصاحبه دکتری، نکات مهم دیگر مرتبط با این جلسه وجود دارند که به آنها نیز اشاره خواهیم کرد. در ادامه با مرکز آموزشی نوگام همراه باشید تا با نمونه متن معرفی به انگلیسی در مصاحبه دکتری نیز آشنا شوید.
فهرست مقاله
- مصاحبه دکتری چیست؟
- ارسال رزومه
- زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری
- مقاله یا پروپوزال
- سوالات تخصصی مصاحبه دکتری
- سوالات نرمافزاری
- سوالات پایان نامه
- اصول و فنون مذاکره و زبان بدن
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
مصاحبه دکتری چیست؟
داوطلبان شرکت در آزمون کتبی دکتری بعد از اعلام رتبه و انتخاب رشته، به جلسه مصاحبه دعوت میشوند. در حقیقت دانشگاه مورد نظر در زمانی معین داوطلبان را به مصاحبه دکتری دعوت میکند. اما هدف از برگزاری مصاحبه دکتری چیست؟ هدف از برگزاری این جلسه این است که اساتید دانشگاه به بررسی قابلیتها و تواناییهای داوطلب بپردازند و مطمئن شوند که او توانایی به اتمام رساندن پروژه را دارد. جلسه مصاحبه دکتری آزمونی برای سنجش مهارتها و تواناییهای داوطلب است.
ارسال رزومه
درست است که معرفی در جلسه مصاحبه دکتری به انگلیسی بسیار مهم است و شما باید در این جلسه به سوالات متنوعی پاسخ دهید اما پیش از هر چیز باید رزومه نویسی را به خوبی یاد بگیرید، زیرا شما باید به بهترین شکل ممکن خودتان را به اساتید معرفی کنید. قطعاً رزومهای عالی میتواند شما را به خوبی به اساتید مربوطه معرفی نماید. داشتن مدارک معتبر زبان، نگارش و چاپ مقالههای علمی و… بسیار مهم هستند اما برای اینکه بهترین و بیشترین بازخورد را دریافت نمایید، باید رزومه خود را به شکلی تأثیرگذار بنویسید. به همین منظور کارگاه آموزش رزومه نویسی نوگام به شما داوطلبان گرامی ارائه میشود.
پیشنهاد مطالعه: چگونه رزومه برای مصاحبه دکتری بنویسیم؟
زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری
حتماً شما بارها شنیدهاید که معرفی به زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری بسیار مهم است و یا چند نمونه معرفی خود به انگلیسی در مصاحبه دکتری را خواندهاید. این موضوع کاملاً درست است که تسلط بر زبان انگلیسی نقش بسیار مهمی در مصاحبه دکتری شما ایفا میکند. کاملاً واضح است که در بهترین شرایط ممکن داوطلب باید در جلسه مصاحبه دکتری به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد. متاسفانه بسیاری از داوطلبان دارای پایه زبان قوی نیستند و در فرصت کوتاه بین آزمون کتبی و زمان مصاحبه برای پاسخگویی به سوالات زبان انگلیسی مصاحبه دکتری، دانش و مهارت کافی کسب نمیکنند. به همین منظور است که مرکز آموزشی نوگام کارگاه زبان انگلیسی ویژه جلسه مصاحبه را به داوطلبان ارائه میدهد.
کارگاه زبان انگلیسی ویژه جلسه مصاحبه نوگام
این کارگاه به صورتی برنامهریزی شده است که داوطلب بتواند در روز مصاحبه به سوالات زبان انگلیسی اساتید پاسخ درست دهد. کاملاً واضح است که مرکز آموزشی نوگام نحوه معرفی خود در مصاحبه دکتری به زبان انگلیسی را در این کارگاه میآموزد و چند نمونه معرفی به زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری را در اختیار شما قرار میدهد. این یعنی متون و جملاتی به صورت آماده در اختیار شما قرار میگیرد تا شما با قرار دادن مشخصات فردی خودتان این متون را به خوبی به یاد بسپارید و بتوانید روز مصاحبه به سوالات پاسخ درست دهید. به خاطر بسپارید که زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری اهمیت زیادی دارد و بخشی امتیاز آور نیز به شمار میآید. معرفی خود در مصاحبه دکتری به زبان انگلیسی باید به درستترین و کاملترین صورت ممکن انجام شود زیرا برای مصاحبه کنندگان تسلط شما بر این زبان مهم است.
نحوه معرفی خود در مصاحبه دکتری به زبان انگلیسی
شما میتوانید به زبان انگلیسی توضیح کوتاهی درباره مشخصات کلی خود مانند نام، سن، شغل، وضعیت تأهل و… بدهید و سپس به اساتید بگویید که انگیزهتان از ورود به مقطع دکتری چیست. یک بیوگرافی علمی به زبان انگلیسی میتواند کمک شایانی به شما در این زمینه کند؛ نام دانشگاه محل تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را به اساتید بگویید و در مورد گرایش و رشته خود به زبان انگلیسی توضیح مختصری دهید. از آنجا که میخواهید تسلط خود بر زبان انگلیسی حتی در مورد موضوعات علمی را هم اثبات کنید، میتوانید چکیده انگلیسی از پایان نامهتان را حفظ کنید و در این جلسه مهم ارائه دهید.
روخوانی پاراگراف
ممکن است که اساتید حاضر در جلسه از شما بخواهند یک پاراگراف از کتابی مرجع مرتبط با رشته تحصیلی خود را بخوانید و سپس آن را برای مصاحبه کنندگان ترجمه نمایید. بنابراین قطعاً درک متون علمی به زبان انگلیسی در این جلسه اهمیت زیادی دارد.
تسلط بر واژههای انگلیسی تخصصی رشته
درست است که معرفی به انگلیسی در جلسه مصاحبه دکتری بسیار مهم است اما به جز آن باید بر برخی موارد مانند تخصصی رشته تحصیلیتان نیز مسلط باشید. یعنی شما باید بتوانید در جلسه مصاحبه دکتری از واژههای انگلیسی تخصصی رشته خود در مکالمات شفاهی استفاده کنید. با دانستن این واژههای مهم ترجمه متون انگلیسی تخصصی در روز مصاحبه نیز برای شما آسانتر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: چگونه برای مصاحبه دکتری آماده شویم؟
مقاله یا پروپوزال
یکی از سوالاتی که در جلسه مصاحبه دکتری از شما داوطلبان گرامی پرسیده میشود، در رابطه با مقاله نویسی و یا پروپوزال نویسی میباشد. کاملا واضح است که داوطلبی که میخواهد در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهد باید بتواند به سوالاتی در مورد پروپوزال نویسی یا مقاله نویسی پاسخ درست دهد. به همین منظور مجموعه نوگام کارگاه هر آنچه یک داوطلب دکتری به عنوان محقق نیاز دارد را به شما ارائه میدهد که درباره موارد مذکور و روش تحقیق است.
سوالات تخصصی مصاحبه دکتری
همانطور که ذکر شد، در این جلسه مهم سوالات عمومی از شما پرسیده میشود اما باید بدانید که سوالات تخصصی مربوط به رشته تحصیلی شما نیز بخشی از پرسشهای این جلسه است. با شرکت در کارگاه خصوصی شبیهسازی جلسه مصاحبه نوگام متوجه میشوید که نحوه این سوالات چگونه است و شما چگونه باید بتوانید در جلسه مصاحبه به این سوالات تخصصی پاسخ دهید. اگر شما دوستان گرامی از جمله افرادی هستید که تغییر رشته دادهاید و آشنایی زیادی با سوالات تخصصی مربوط به رشته تحصیلی در مقطع دکتری ندارید، حتماً در این کارگاه شرکت کنید تا این جلسه برای شما شبیه سازی شود.
سوالات نرمافزاری
ممکن است از داوطلبان برخی از رشتهها مانند رشته روانشناسی یا رشتههایی که با بخش آماری و تحلیلهای آماری سر و کار دارند، سوالات نرمافزاری مانند SPSS پرسیده شود. با شرکت در کارگاه آموزش نرمافزارهای تحلیل آماری که توسط مجموعه نوگام برگزار میشود میتوانید به این سوالات نیز پاسخ درست دهید.
سوالات پایان نامه
متاسفانه برخی از داوطلبان خودشان برای نگارش پایاننامه اقدام نکردند و به همین دلیل تسلطی روی پایان نامه خود ندارند. بدیهی است که در جلسه مصاحبه دکتری سوالاتی از پایان نامه شما میپرسند تا مطمئن شوند که خودتان پایان نامه خود را نوشتهاید. اگر از جمله افرادی هستید که خودتان به هر دلیلی برای نگارش پایان نامه خود اقدام نکردهاید، کارگاه خصوصی تحلیل پایان نامه نوگام به شما این امکان را میدهد که در جلسه مصاحبه از پس سوالات بخش نیز بر بیایید. در این کارگاه قسمتهای مختلف پایاننامه شما تحلیل میشود و به شما اعلام میشود که امکان مطرح شدن سوالات از کدام قسمتهای آن بیشتر است.
اصول و فنون مذاکره و زبان بدن
از سوالات عمومی، تخصصی، زبان انگلیسی و… که بگذریم باید حتماً به این مورد توجه داشته باشید که ارتباط درست و خوب شما با مصاحبهکنندگان در جلسه مصاحبه اهمیت بسیاری دارد. بخشی از این ارتباط مربوط به دانش شما در مورد زبان بدن و فنون مذاکره است. مجموعه نوگام کارگاه اصول و فنون مذاکره و زبان بدن را به شما ارائه میدهد تا بتوانید ارتباط بسیار خوبی با اساتید حاضر در جلسه مصاحبه برقرار نمایید.
نتیجهگیری
در مقالهای که از مرکز آموزشی نوگام خواندید، متوجه شدید که معرفی خود در مصاحبه دکتری به انگلیسی بسیار اهمیت دارد و شما میتوانید با در اختیار داشتن نمونه معرفی خود به زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری در این بخش موفق شوید. با هم مروری بر سوالات مختلف در جلسه مصاحبه دکتری داشتیم. اکنون شما دوستان گرامی با کارگاههای مختلف مصاحبه دکتری نوگام نیز آشنا شدید و میدانید که چگونه میتوانید به بهترین نحو ممکن در این مصاحبه مهم شرکت کنید. به خاطر بسپارید که آرامش و اعتماد به نفس شما در این جلسه بسیار مهم است. شما میتوانید با در اختیار داشتن نمونه معرفی خود به زبان انگلیسی برای مصاحبه دکتری و در نظر گرفتن تمامی موارد مذکور در این مرحله نیز موفق شوید و در دانشگاه مورد نظرتان پذیرش شوید.
سوالات متداول
- آیا ممکن است در جلسه مصاحبه از داوطلب خواسته شود که در مورد رساله دکتری به زبان انگلیسی صحبت کند؟ بله ممکن است اساتید از شما بخواهند در مورد موضوع رسالهای که قرار است در مقطع دکتری روی آن کار کنید، توضیحات خود را به زبان انگلیسی بیان نمایید.
- آیا باید متن نمونه معرفی خود به زبان انگلیسی برای مصاحبه دکتری را حفظ کنم؟ خیر شما ملزم به حفظ کردن نمونهها نیستید؛ بلکه میتوانید با تمرین روی این نمونهها و آشنا شدن با ساختار و جملهبندی آنها الگویی را برای خود در نظر بگیرید تا به بهترین شکل ممکن خودتان را به اساتید معرفی کنید.
نظرات