رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشتههای مهم و کاربردی در حوزه مدیریت است. داوطلبان این رشته باید برای ورود به بازار کار و موفقیت در آن، آمادگی پذیرش چالشهای مختلف را داشته باشند. فارغالتحصیلان رشته مدیریت بازرگانی میتوانند در بخشهای مختلف یک سازمان، مانند بازرگانی، بازاریابی و فروش و… مشغول به کار شوند. همچنین، این امکان را دارند که در شرکتهای بینالمللی فعالیت کنند. در واقع رشته مدیریت بازرگانی به داوطلبان میآموزد که چگونه یک کسب و کار را مدیریت کنند و به سودآوری برسانند. در این مقاله از وبسایت نوگام به معرفی دروس امتحانی و ضرایب آن میپردازیم.
معرفی رشته ارشد مدیریت بازرگانی
در رشته مدیریت بازرگانی، دانشجویان با مباحثی مانند اقتصاد، حسابداری، منابع انسانی، بازاریابی، مدیریت مالی و… آشنا میشوند. این مباحث، اصول لازم برای مدیریت یک سازمان را فراهم میکنند. فردی که بخش مدیریت بازرگانی یک شرکت را به عهده میگیرد، میکوشد تا مشتریان بالقوه را جذب نماید و محصولات یا خدمات آن شرکت را به درستی عرضه نماید و در واقع نقش اساسی در سود و زیان شرکت دارد. فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، با کسب دانش و مهارتهای لازم، میتوانند در بخشهای مختلف یک سازمان، نقشهای کلیدی و مهمی ایفا کنند. این رشته فرصتهای شغلی فراوانی را در اختیار فارغالتحصیلان خود قرار میدهد. یکی از مهمترین مهارتهایی که داوطلبان رشته مدیریت بازرگانی باید داشته باشند، تجزیه و تحلیل دقیق است. همچنین، باید با اصول مذاکره برای قراردادهای کاری آشنا باشند.
ضرایب دروس امتحانی کنکور ارشد مدیریت بازرگانی
در این بخش دروس کنکور کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی و میزان اهمیت هر یک از دروس را بررسی کنیم. رشته مدیریت بازرگانی در دفترچه ثبتنام کنکور دارای کد ضریب 1 است. دروس امتحانی کنکور کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی به همراه ضریب هر درس در جدول زیر آمده است:
بهترین منابع کنکور ارشد رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشتههای پرطرفدار در مقطع کارشناسی ارشد است. داوطلبان این رشته باید منابع کنکور ارشد مدیریت بازرگانی را تهیه کرده و با آمادگی کامل در این آزمون شرکت نمایند. کلیه علاقهمندان به ادامه تحصیل در هر یک از گرایشهای رشته ارشد مدیریت بدون توجه به عنوان رشته کارشناسی خود میتوانند این منابع را مطالعه کرده و در کنکور کارشناسی ارشد این رشته شرکت نمایند. جهت اطلاع از منابع مورد نیاز آزمون کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، مقاله آشنایی کامل با دروس کنکور ارشد رشته مدیریت بازرگانی را مطالعه نمایید.
عناوین دروس امتحانی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی
عناوین دروس امتحانی ارشد رشته مدیریت با گرایش مدیریت بازرگانی و تعداد سؤالات امتحانی در دفترچه کنکور ارشد مدیریت 1402 در جدول زیر آمده است، البته این احتمال وجود دارد که در کنکور سالهای مخلتف، بودجه بندی سؤالات تغییراتی داشته باشد.
پیشنهاد نوگام در مورد مطالعه برای کنکور ارشد مدیریت بازرگانی چیست؟
گروه آموزشی نوگام با ارائه خدمات مشاورهای توسط متخصصان این حوزه و برگزاری کلاس کنکور ارشد مدیریت بازرگانی، به شما کمک میکند تا با آمادگی کامل در کنکور ارشد مدیریت بازرگانی شرکت کنید. این پکیج شامل دورههای باکیفیت و جامع درس و تست کارشناسی ارشد این رشته است که توسط اساتید مجرب و متخصص تدریس شده است، لذا شما میتوانید از این پکیج حرفهای برای قبولی قطعی در آزمون ارشد مدیریت بازرگانی استفاده نمایید:
پکیج کامل درس و تست ارشد مدیریت بازرگانی
این پکیج شامل دورههای درس و تست دروس گرایش بازرگانی میباشد. این دورهها عبارتند از:
- دوره درس و تست مدیریت در اسلام
- دوره درس و تست تئوریهای مدیریت
- دوره درس و تست اقتصاد خرد و کلان
- دوره درس و تست بازاریابی
- دوره درس و تست آمار
- دوره درس و تست ریاضی
- دوره درس و تست زبان عمومی و تخصصی
این مجموعه که به صورت اختصاصی برای آزمون انتخابی شما تدارک دیده شده، میتواند در کنار سایر منابع کنکور ارشد، شما را برای قبولی در این آزمون یاری نماید.
سخن نهایی
در این مقاله در مورد دروس امتحانی و ضرایب آنها و بودجهبندی سؤالات کنکور ارشد مدیریت بازرگانی صحبت کردیم. ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی یک راه عالی برای دانشجویان است تا با کسب دانش و تجربه کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتر و مهمتری را در سازمانهای مختلف بر عهده بگیرند.
سوالات متداول
1- بازار کار رشته ارشد مدیریت بازرگانی چگونه است؟
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشتههای پرطرفدار در ایران و جهان است. این رشته دارای گستردگی بازار کار خوبی است و میتواند طیف وسیعی از فارغالتحصیلان جویای کار را پوشش دهد. فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی میتوانند در بخشهای مختلف سازمانها و شرکتهای تجاری مشغول به کار شوند. این بخشها شامل بازاریابی، بازرگانی بینالملل، تجارت الکترونیکی، مدیریت استراتژیک، بازرگانی داخلی و کارآفرینی میشود. همچنین فارغالتحصیلان رشته ارشد مدیریت بازرگانی میتوانند در دو حوزهی اصلی فعالیت کنند:
- مدیریت کل یک کسب و کار
- مدیریت بخش بازرگانی در یک شرکت
یک فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی باید بتواند نیازهای بازار را شناسایی و برآورده کند. همچنین با استفاده از تفکر خلاق، بازار جدید ایجاد کند و خدمات متنوع و تازه ارائه دهد. برای موفقیت در این رشته، دانشجویان باید علاقهمند به مسائل تجاری، اقتصادی باشند، برخی از مشاغلی که فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در آن فعالیت داشته باشند عبارتند از:
- کارمند یا کارشناس بانک
- کارشناس اداری در شرکتهای خصوصی
- کارمند شرکت دولتی در بخشهای مختلف
- کارشناس ارشد بیمه در شرکتهای بیمه گر
- فعالیت به عنوان کارآفرین در زمینههای مختلف
- کارشناس ارشد فروش یا بازاریابی در شرکتهای خصوصی
- پژوهشگر و محقق در همکاری با دانشگاه ها یا مؤسسات آموزشی
- مدرس کنکور به صورت خصوصی یا همکاری با مؤسسات آموزشی
2- دلایل تغییر رشته از حسابداری به مدیریت چیست؟
در سالهای اخیر، تغییر رشته از حسابداری به مدیریت رواج زیادی پیدا کرده است. این تغییر رشته دلایل مختلفی دارد، از جمله:
- علاقه به مدیریت: بسیاری از دانشجویان حسابداری به مدیریت علاقه زیادی دارند و میخواهند در این زمینه ادامه تحصیل دهند.
- امکانات شغلی بیشتر: از آنجایی که بازار کار رشته مدیریت نسبت به رشته حسابداری گستردهتر است، فرصتهای شغلی بیشتری برای آن وجود دارد.
- ارتقای شغلی: داشتن مدرک کارشناسی ارشد مدیریت میتواند به دانشجویان حسابداری کمک کند تا در شغل خود ارتقا پیدا کنند.
نظرات