یکی از پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی در مقطع دکتری، مدیریت بازرگانی است. دانشجویانی که در این رشته تحصیل میکنند، مدیران و پژوهشگران توانمندی در عرصههای تجاری خواهند شد که میتوانند قدم در دنیای کسب و کار بگذارند تا با تحلیلهای دقیق و طرحهای خلاقانه، تمامی فرآیندهای مرتبط با مدیریت یک سازمان را بهینهسازی کنند. دانشجویان دکتری مدیریت بازرگانی با مباحثی چون بازاریابی، رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی، سیاستگذاری بازرگانی و… آشنا میشوند و میتوانند با درک نیازهای بازار و مشتریان، تصمیمات بهتری برای سازمان و شرکت اتخاذ نمایند.
افراد برای دستیابی به مدرک دکتری مدیریت بازرگانی ابتدا باید در آزمون ورودی دکتری شرکت کنند. این افراد پس از شرکت در کنکور و دریافت کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی، باید انتخاب رشته کنند و در صورت موفقیت در مصاحبه دکتری، در دانشگاه پذیرش خواهند شد. مرکز آموزشی نوگام قصد دارد تا در ادامه به بررسی کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی بپردازد تا شما داوطلبان گرامی کنکور دکتری مدیریت بازرگانی با کارنامه این کنکور آشنا شوید.
فهرست مقاله
- کارنامه و رتبه قبولی آزمون دکتری مدیریت بازرگانی
- نتیجهگیری
- سوالات متداول
کارنامه و رتبه قبولی آزمون دکتری مدیریت بازرگانی
داوطلبانی که در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی شرکت کردهاند، کمی پس از این آزمون میتوانند نتایج اولیه آزمون دکتری را در سایت سنجش دانلود کنند. در حقیقت این نتایج همان کارنامه دکتری مدیریت بازرگانی داوطلب است. این کارنامه دارای جزئیاتی مانند رتبه، نمره کل، رتبه در سهمیه و… میباشد. ممکن است بسیاری از افراد با دیدن این کارنامه دچار سردرگمی شوند و اطلاعات کافی در مورد مندرجات این کارنامه نداشته باشند. به همین منظور بهتر است که با هم کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی را مرور کنیم تا شما داوطلبان گرامی پس از بررسی کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی خود، با آگاهی کامل قدم در مرحله بعد بگذارید و اقدام به انتخاب رشته دکتری کنید.
مشخصات ثبت نامی
اگر شما یک کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی را مشاهده کنید، متوجه میشوید که در ابتدای این کارنامه اولیه بخشی به نام مشخصات ثبت نامی وجود دارد که در آن اطلاعاتی از مشخصات داوطلب درج شده است. پس از آن شما جدول دیگری را مشاهده میکنید که به شرح آن نیز خواهیم پرداخت.
قسمت مشخصات ثبت نامی دارای دو جدول جداگانه است که در جدول بالا اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، جنسیت، شماره پرونده، شماره شناسنامه، سال تولد، سهمیه نهایی و سهمیه ثبت نامی مشاهده میشود. شما در مورد سهمیه در این جدول باید بدانید که سهمیه هر متقاضی هنگام ثبت نام آزمون مشخص شده است. داوطلب میتواند دارای یکی از سهمیههای آزاد، رزمندگان، ایثارگران و مربیان باشد.
در جدول دوم اطلاعات مربوط به معدل کارشناسی، معدل کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای، نام رشته کارشناسی، نام رشته کارشناسی ارشد، نام موسسه فارغالتحصیلی کارشناسی، نام موسسه فارغالتحصیلی کارشناسی ارشد و وضعیت تحصیلی یا فارغالتحصیلی بند ۱۹ تقاضانامه درج شده است. جدول کوچک دیگری نیز پایین این بخش وجود دارد که مربوط به مقطع کاردانی است و به معدل کاردانی، ماه و سال اخذ مدرک کاردانی، نام رشته کاردانی و نام موسسه فارغالتحصیلی کاردانی مرتبط است.
پیشنهاد مطالعه: ضرایب دروس دکتری مدیریت بازرگانی
اطلاعات رشته آزمونی
اطلاعات رشته آزمونی دومین قسمت از کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی است. اگر کارنامه اولیه یکی از داوطلبان مدیریت بازرگانی را مشاهده کنید، متوجه میشوید که بخش اطلاعات رشته آزمونی دارای ۲ جدول مختلف است که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ قرار دارد.
اولین جدول یعنی جدول سمت راست شامل نمرات اکتسابی آزمون دکتری از دروس عمومی یعنی استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی و مجموع دروس تخصصی داوطلب است. در حقیقت نمرات اکتسابی داوطلب به سه دسته مختلف استعداد تحصیلی، زبان انگلیسی، مجموعه دروس تخصصی در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد تقسیمبندی میشود.
بنابراین در کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی سه نمره به درصد مشاهده خواهد شد. همانطور که میدانید، هر کدام از دروس عمومی یعنی درس استعداد تحصیلی و درس زبان انگلیسی در کنکور دکتری ضریب ۱ دارند. مجموع دروس تخصصی کنکور دکتری مدیریت بازرگانی ضریب ۴ دارند.
جدول بعدی یعنی جدولی که در سمت چپ قسمت اطلاعات رشته آزمونی قرار دارد، شامل مواردی مانند شماره داوطلب، گروه آزمایشی، کد رشته امتحانی و نام رشته امتحانی میباشد. بدیهی است که در کارنامه قبولی مدیریت بازرگانی در بخش گروه آزمایشی نام علوم انسانی قابل مشاهده است. در قسمت کد رشته امتحانی شماره ۲۱۶۲ درج شده است و نام رشته امتحانی نیز مدیریت بازرگانی و راهبردی میباشد.
وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره
وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره قسمت بعدی کارنامه اولیه دکتری مدیریت بازرگانی است که شامل یک جدول میشود. داوطلب با مطالعه این جدول متوجه میشود که مجاز به انتخاب رشته دکتری خواهد بود یا خیر. این بخش شامل مجاز روزانه و مجاز سایر دورهها یعنی دانشگاه آزاد اسلامی، نوبت دوم یا همان شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و… است.
در کارنامه اولیه مدیریت بازرگانی داوطلبانی که کلمه «میباشید» را در قسمت مجاز روزانه مشاهده نمایند، مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه هستند. بدیهی است که متقاضیانی که کلمه «میباشید» را در بخش مجاز سایر دورهها مشاهده میکنند، میتوانند در دانشگاههای غیر روزانه یعنی دانشگاه آزاد، شبانه یا نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و… انتخاب رشته نمایند.
پیشنهاد مطالعه: گرایش دکتری مدیریت بازرگانی
وضعیت علمی داوطلب در بین افراد حاضر در جلسه آزمون در رشته امتحانی
در قسمت وضعیت علمی داوطلب در بین افراد دیگر حاضر در جلسه آزمون دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی جدولی وجود دارد که شامل سهمیه، نمره کل، رتبه در سهمیه، آخرین رتبه مجاز دوره روزانه، آخرین سایر دورهها میباشد. همانطور که پیشتر نیز ذکر شد داوطلب میتواند دارای یکی از سهمیههای آزاد، رزمندگان، ایثارگران و مربیان باشد. در ردیف نمره کل کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی یک عدد نوشته میشود که نشان دهنده نمره کل یا تراز وضعیت داوطلب نسبت به بقیه متقاضیان در رشته امتحانی مربوطه یعنی مدیریت بازرگانی است.
اگر برایتان جالب است بدانید که تراز چگونه محاسبه میشود، باید بگوییم برای محاسبه تراز هر داوطلب در یک درس اول نمره خام او در درس مورد نظر را از میانگین نمره خام همه داوطلبان در آن درس کم میکنند و سپس آن را بر انحراف معیار آن درس تقسیم خواهند کرد. عددی که به دست میآید ابتدا در ۱۰۰۰ ضرب میشود و سپس با ۵۰۰۰ جمع خواهد شد. این عدد به دست آمده تراز داوطلب در درس مورد نظر خواهد بود. بنابراین نمره کل میانگین وزنی از تراز متقاضی در تمامی دروس مربوط به رشته است.
در قسمت رتبه در سهمیه نیز یک عدد مشاهده میشود. این عدد با توجه به سهمیه داوطلب محاسبه خواهد شد. این یعنی به عنوان مثال رتبه داوطلبی که دارای سهمیه آزاد باشد، با افرادی که در رشته مدیریت بازرگانی شرکت کردند و دارای سهمیه آزاد هستند سنجیده میشود. ستون بعدی مربوط به آخرین رتبه مجاز دوره روزانه است که نشان میدهد آخرین رتبه مجاز شده برای انتخاب رشته در دوره روزانه چقدر میباشد. ستون بعدی نیز مربوط به آخرین رتبه مجاز سایر دورهها یعنی دانشگاه آزاد، نوبت دوم یا شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و… است.
در آخرین بخش از کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی کادری با رنگ سبز مشاهده میشود. البته تنها داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد هستند این کادر را مشاهده میکنند که در آن کد دسترسی به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد اسلامی نوشته شده است.
نتیجهگیری
کارنامه قبولی دکتری مدیریت بازرگانی مدرکی ارزشمند در فرایند پذیرش داوطلبان گرامی در دانشگاه است. برای اینکه شما دوستان گرامی بتوانید در این کارنامه نمرات دلخواه خود را مشاهده نمایید، باید برنامه مطالعاتی بسیار درستی پیش گیرید. مرکز آموزشی نوگام با ارائه پکیج کامل درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی این شرایط را برای شما فراهم کرده است.
در این کلاسها که به صورت کامل برای تمامی دروس کنکور دکتری مدیریت بازرگانی برگزار میشوند، درسنامه به صورت کامل آموزش داده میشود و داوطلب بر درسنامه مسلط خواهد شد. سپس داوطلب میتواند پکیج کامل نکته و تست دکتری مدیریت بازرگانی را تهیه نماید که در دورههای این پکیج ارزنده تستزنی و مهارتهای تستزنی به داوطلب آموزش داده میشود. شما دوستان عزیز میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دورههای بینظیر مرکز آموزشی نوگام با ما تماس بگیرید و با کارشناسان این مجموعه مشاوره رایگان داشته باشید.
سوالات متداول
- پکیج درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی دارای چه دورههایی میباشد؟ این پکیج دارای دورههای زیر است.
- دوره درس و تست استعداد تحصیلی
- دوره درس و تست زبان عمومی
- دوره درس و تست آمار و کاربرد آن در مدیریت
- دوره درس و تست مبانی سازمان و مدیریت
- دوره درس و تست اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام
- دوره درس و تست بازرایابی و مدیریت بازار پیشرفته
- دوره درس و تست مدیریت استراتژیک پیشرفته
- آزمونهای آزمایشی دروس عمومی و تخصصی کنکور دکتری مدیریت بازرگانی
- کلاسهای درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی چه ویژگیهایی دارد؟ از ویژگیهای مهم این دورهها میتوان به تدریس کامل درسنامه، ارائه برنامه تمرینی و مشاوره پیرامون چگونگی حل برنامه تمرینی، مشاهده فیلم کلاسها به تعداد دفعات نامحدود، سرویس رفع اشکال، ارائه جزوه تایپ شده و… اشاره کرد.
نظرات